Фоторепортаж

Художники з Житомира перетворюють відпрацьовані боєприпаси на витвори мистецтва, щоб продати їх та зібрати кошти на ЗСУ. Фоторепортаж

22 August 2023, 12:41

Використані тубуси від джавелінів, частини відпрацьованої зброї, гільзи, ящики для снарядів тощо перетворюють на артоб'єкти художники з Житомира, щоб надалі продати їх на аукціоні та спрямувати вилучені кошти на потреби військових.

“Сьогодні для всіх нас важливо допомагати ЗСУ, відстоювати інтереси України. Якщо наші воїни не відстоять нашу землю, нам тікати з неї нема куди. Мої два старші сини служать, але мене вже не взяли, сказали, що я старий. Тому я намагаюся робити все, що в моїх силах. Ми всі маємо допомагати. Наша спілка художників допомагає з 2014 року - ми збираємо кошти, влаштовуємо аукціони, тож коли отримали пропозицію від краєзнавчого музею підготували лоти на благодійний аукціон, то вирішили долучитися”, - розповідає голова Житомирської обласної організації Національної спілки художників України, художник Василь Кондратюк, розписуючи черговий тубус.

Художник розповідає, що робота ця не легка, адже є певні особливості в накладанні фарби на такі специфічні “полотна”, проте він та його колеги за короткі строки вже встигли створити більше 10 різноманітних артоб’єктів.

11 художників почали працювати над розписом з середини серпня, щоб презентувати свої роботи у Житомирському обласному краєзнавчому музеї до Дня Незалежності, а до Дня Захисників і Захисниць у музеї проведуть благодійний аукціон, де продадуть виготовлені художниками твори мистецтва та інші лоти, щоб зібрати кошти на потреби військових.

“Під час зустрічей з волонтерами ми вирішили об'єднати діячів культури і показати, що ми також підтримуємо фронт на різних рівнях. Відомим житомирським художникам запропонували перетворити залишки війни на твори мистецтва, щоб потім продати це на благодійному аукціоні. Подивитися цю частину лотів майбутнього аукціону можна буде вже з 24 серпня у нашій експозиції. Сам аукціон ми анонсуємо у вересні, адже у планах волонтерських спілок та діячів мистецтва ще дуже багато цікавого”, - розповіла заступник директора Житомирського обласного краєзнавчого музею Юлія Каплун.

Нагадаємо, митці Житомира надали близько пів сотні своїх робіт для благодійного аукціону «Мистецький бус для ЗСУ», щоб за виручені гроші купити авто для військових.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: художник боєприпас ЗСУ аукціон Василь Кондратюк 
Матеріали по темі