Місто

«Вишиванка єдності»: в Житомирі біля пам’ятника Корольову діти розмалювали плитку орнаментом вишиванки

24 August 2023, 15:32

У Житомирі відбулася дитяча патріотична акція малюнку на асфальті “Вишиванка єдності”.

Про це 24 серпня повідомляє Житомирська обласна державна адміністрація.

«23 серпня, за ініціативи Управління культури та туризму та Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської обласної військової адміністрації, відбулася дитяча патріотична акція малюнку на асфальті — “Вишиванка єдності”, присвячена Дню Незалежності України. Юні учасники ГО “Світова молодіжна спільнота – Житомир” разом з дорослими взяли участь у створенні патріотичної арт-інсталяції на асфальті під назвою “Вишиванка єдності». Молоді художники використали тротуарні плити як своє полотно, розписуючи на них орнамент вишиванки – символ української культури та єдності народу. Яскравий та креативний арт-проєкт став втіленням патріотичних почуттів дітей, їхньої гордості за Україну та намагання показати, що маленькі дії можуть мати великий вплив», - йдеться в повідомленні.

Ця ініціатива є чудовим прикладом того, як молоде покоління виявляє свою підтримку країні й активно долучається до патріотичних заходів. Діти разом із дорослими створили не лише красиву арт-композицію, а й символічно продемонстрували своє прагнення до єдності й розвитку України.

Нагадаємо, вранці 24 серпня, у День Незалежності, у Свято-Михайлівському кафедральному соборі була спільна молитва, а згодом в будівлі «Укрпошти» відбулося спецпогашення марки «Україна-мати».

Втім, зранку 23 серпня у Житомирі в День Державного Прапора на майдані Соборному пройшли урочистості за участю кількох сотень людей та був традиційний велопробіг. Після цього на військовому кладовищі вшанували пам’ять загиблих захисників України.

Як повідомляв Житомир.info, в 2022 році у Житомирі 23 серпня відзначили День Державного Прапора на майдані Соборному та організували велопробіг, а День Незалежності відсвяткували на майдані Корольова з нагородженнями та театралізованим дійством.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Незалежності діти акція вишиванка 
Матеріали по темі