Події

У Житомирі викладачка ліцею переконувала колег, що українські військові самі бомблять свою інфраструктуру

24 August 2023, 17:55

У Житомирі СБУ викрила викладачку ліцею на запереченні збройної агресії рф.

Про це 24 серпня повідомляє управління СБУ в Житомирській області.

«Співробітники Служби безпеки викрили у Житомирі чергову прихильницю держави-агресора, яка публічно виправдовувала та заперечувала збройну агресію рф проти України. Нею виявилася викладачка одного із міських ліцеїв. Під час спілкування із колегами жінка висловлювала наративи кремля, які звучать в ефірах російських медіа. Зокрема, за даними досудового розслідування, у приміщенні навчального закладу на початку червня ц.р., жінка привселюдно звинувачувала українських військових у тому, що саме вони бомблять свою ж інфраструктуру. З її слів, український літак поблизу Озерного (Житомирський район) теж збили свої ж. Численні злочини та звірства окупантів в Ірпені та Бучі підозрювана публічно називала «спланованою постановкою», зрежисованою українською владою. Також підозрювана заявила, що у 2014 році російські військові прийшли в український Донецьк, бо нібито «місцеві мешканці самі бажали і просили цього». Аналогічні паралелі проводила вона і щодо повномасштабного збройного вторгнення рф в Україну у лютому минулого року, повторюючи своїм опонентам, що «це не росія до нас прийшла», - йдеться у повідомленні.

На підставі задокументованих фактів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру у виправдовуванні та запереченні збройної агресії рф проти України, тобто у вчиненні правопорушення за ч.1 ст.436-2 Кримінального кодексу України.

Заходи із викриття проводили оперативні співробітники та слідчі Управління СБ України в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, СБУ 8 серпня 2023 року інформувала про викриття пари прихильників «руського міра» - житомирянки і коростенця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ агітація колаборант ліцей викладач глорифікація 
Матеріали по темі