Місто

Житомирянин був серед української команди, яка на Чемпіонаті Світу пливла до фінішу в підтопленому човні «драконі»

25 August 2023, 15:40

Човен заповнений водою, ледь не тоне, а спортсмени продовжують прямувати до фінішу. Таким видався заплив на Чемпіонаті Світу з веслування на човнах драконах в Таїланді для української збірної, у складі якої був і 20-річний житомирянин Максим Форманюк. Нині хлопець ділиться, які настрої у той час вирували в команді та як вдалось утриматись на плаву.

«На останніх 500 м я вже бачив, що вода прибуває, вичерпувати не було чим. У нас була маленька «черпалочка», але хвиль було багато. На 200 метрах пішла наступна хвиля і ми не знали, що робити і наш тренер української збірної Назарук сказав - гребемо далі. І ми потихеньку почерпали. Чули, звісно, глобальну підтримку від багатьох людей з інших країн і так доїхали до фінішу», - розповідає спортсмен Максим Форманюк.

Наостанок спортсмен віджартовується - показали усьому світу майстер-клас з «підводної греблі» і вкотре продемонстрували усім, що навіть, здавалось би, у безвихідній ситуації, українці ніколи не здаються.

«По-перше, ми показали незламність українського народу, що Україна ніколи не здається і показали майстер-клас іншим», - підсумовує Максим Форманюк.

Нагадаємо, 25 серпня житомирські спортсмени розповіли про Чемпіонат Світу з веслування на човнах «Дракон»: нарікали на важкий клімат та ажіотаж навколо України.

Як повідомляв Житомир.info, з 30 червня по 2 липня 2023 року у житомирському гідропарку проходив чемпіонат України з веслування на човнах «Дракон».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: веслування чемпіонат світу "Дракон" драгонбот чемпіонат човен Форманюк 
Матеріали по темі