Місто

У Житомирі перевіряють умови в дошкільних закладах: вже оглянули садочок №1, де з'явилося укриття

5 September 2023, 13:45

У Житомирі комісія почала перевіряти умови для перебування дітей в дошкільних навчальних закладах.

«Ми розпочинаємо сьогодні з нашого дошкільного закладу №1, тому що тут дітей ми не приймали, діти були лише на короткотривалому перебуванні. Бачимо, що повністю облаштоване укриття на 130 людей, є санвузли, заміна мереж, відмітка. Гарно облаштовані освітні простори, взагалі дуже затишно і комфортно для дітей. Було виділено приблизно до 500 тисяч грн на облаштування цього укриття», – говорить заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

В садочку показують, як облаштовані групи, де найбільше часу проводять їх вихованці. Зараз заклад все ще не працює повний день, переконують, що незабаром це зміниться.

«Наш садочок зараз працює короткотривало, до обіду, дітки на звикання ходять. Ми почали функціонувати короткотривало, до обіду, щоб побачити кількість дітей, яка до нас повертається. Зараз працюємо над процесом відновлення харчування, закуповуємо продукти, з дня на день будемо відновлювати харчування і заклад почне свою роботу повноцінно, повний день», – говорить директорка Житомирського закладу дошкільної освіти №1 Ірина Хоруженко.

На що звертають увагу при перевірці садочків, розповіла перша заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко.

«Найперший – це безпекове середовище. Дивимося укриття, кількість місць в укритті, неперевищення місць в укритті відповідно до прийому дітей. Це й ігрове середовище в групах, яке буде більш пов'язано з освітнім середовищем, і на майданчиках. Крім того, до нашої комісії залучені фахівці ДСНС, управління надзвичайних ситуацій, енергонагляд, наші фахівці, які працюють з цими службами протягом року», - розповіла перша заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко.

Надаємо, 17 серпня у Житомирі комісія почала оглядати готовність ліцеїв міста до початку нового навчального року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитсадок ДНЗ дитячий садок діти укриття Місюрова Ковтуненко Хоруженко освіта 
Матеріали по темі