Місто

У Житомирі затвердили реєстр будинків для встановлення дверей та автоматичних замків в укриттях, заявки продовжують приймати

6 September 2023, 11:34

У Житомирі уже затвердили реєстр будинків для встановлення дверей та автоматичних замків в укриттях, на сьогодні таких будинків вже 213, однак заявки продовжують приймати.

Про це 6 вересня на позачерговому засіданні виконкому розповів начальник управління житлового господарства Андрій Гуменюк.

«Даним проєктом рішення пропонується затвердити реєстр об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів та управителів багатоквартирних будинків на проведення поточного ремонту найпростіших укриттів у багатоквартирних будинках Житомирської міської територіальної громади. Хочу нагадати, що на одній із чергових сесії, Житомирська міськрада виділила 5 млн грн на даний захід, потім на засіданні виконкому був затверджений відповідний порядок по проведенню поточного ремонту, в якому головною умовою і основою проведення ремонту була заміна або встановлення вхідних дверей у підвальні приміщення із обов’язковим встановленням комплектуючих автоматизованою системою доступу до найпростішого укриття, тобто мова йде про автоматичну систему відкривання дверей під час повітряної тривоги. Цей реєстр сформований на основі потреби, яку сформували згідно заявок керуючих компаній та голів ОСББ», - начальник управління житлового господарства Андрій Гуменюк.


За інформацією Гуменюка, на сьогодні таких будинків у цьому реєстрі 213. Це 288 найпростіших укриттів.

«Цифра динамічна і вона буде змінюватися. На сьогодні дана система вже функціонує в 30 будинках в 41 укритті. Вже встановлення автоматична система відкривання дверей, у деяких будинках встановлювали тільки замки, а в більшості ще й була потреба заміни дверей. Зараз у процесі виготовлення підрядними організаціями 83 дверей та 122 блоки управління замками. Також хочу окремо зауважити, що на сьогодні у чергового МІЦ (міського інформаційного центру) вже є функціонал та програмне забезпечення, завдяки якому чергові можуть під час повітряної тривоги бачити, як відкривають двері і після закінчення повітряної тривоги, чи вони закриті», - додає начальник управління житлового господарства.

Нагадаємо, 6 червня 2023 року на позачерговій сесії міськради з бюджету міста виділили 5 млн грн на поліпшення стану укриттів у Житомирі. А 30 червня виконком затвердив порядок проведення поточного ремонту в найпростіших укриттях в багатоквартирних будинках, чекали заявки від ОСББ та ЖЕКів.

Як повідомляв Житомир.info, 29 червня 2023 року на сесії Житомирської міської ради виділили 65 мільйонів гривень на стаціонарні укриття, в тому числі 35 млн грн – на укриття в закладах освіти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття сховище управління житлового господарства реєстр будинки будинок двері замок замки Гуменюк 
Матеріали по темі