Події

У Житомирі затримали причетного до сутенерства таксиста, який «опікувався» сьома жінками від 17 до 52 років

16 September 2023, 11:27

У Житомирі поліція викрила причетного до сутенерства: попередньо встановлено, що «підопічними» 34-річного житомирянина були семеро жительок м. Житомира та області, серед яких 17-річна дівчина. 14 вересня поліцейські затримали фігуранта одразу ж після організованої ним чергової зустрічі однієї з жінок та «клієнта».

Про це 16 вересня повідомила пресслужба поліції області.

«Свідчення протиправної діяльності чоловіка упродовж кількох місяців збирали оперативники міграційної поліції та відділу кримінального аналізу спільно з колегами Управління карного розшуку ГУНП області. Попередньо встановлено, що житомирянин здійснював підбір жінок та пошук клієнтів. Він особисто організовував їх зустрічі. Зокрема, працюючи у службах таксі, розвозив дівчат у готельні та банні комплекси для надання сексуальних послуг за грошову винагороду. Також він займався отриманням коштів та їх розподілом. Саме після чергового доставлення клієнта та жінки до одного з готельних комплексів поліцейські провели затримання фігуранта. З місця події слідчі Житомирського райуправління поліції вилучили грошові кошти, банківські картки, засоби зв’язку та документацію закладу відпочинку. Нині слідством встановлені особи семи жінок віком від 17 до 52 років, якими «опікувався» чоловік. Також поліцейські провели низку обшуків за місцями проживання учасників протиправної схеми», - йдеться у повідомленні.

Слідчі затримали чоловіка і оголосили йому про підозру за ч. 3 ст. 303 (Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) КК України. Судом йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Відповідно до чинного законодавства причетному загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування проводиться під процесуальним керівництвом Житомирської окружної прокуратури.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформує, що чоловік, якого підозрюють у сутенерстві, працював таксистом.

«Установлено, що сутенерством тривалий час займався 34-річний мешканець Житомира, який офіційно працював у двох службах таксі. Чоловікам-пасажирам, яких підвозив, пропонував ще й послуги секс-індустрії. У разі згоди – організовував зустрічі з жінками, які надавали інтимні послуги. Також мав і постійних клієнтів, які час від часу зверталися до нього. Діяв за відпрацьованою схемою та встановленими «тарифами». Зазвичай такі зустрічі влаштовував у готелях Житомира або за містом, куди доставляв жінок на власному авто. Йому, як організатору, клієнти платили у середньому близько однієї тисячі гривень, безпосередньо за послуги розраховувалися з жінками. Задокументовано значну кількість фактів вчинення ним сутенерства, у тому числі щодо неповнолітніх дівчат», - інформує прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2021 року у Житомирі правоохоронці викрили 26-річну жінку у сутенерстві: через інтернет підшуковувала клієнтів і організовувала зустрічі з іншими дівчатами в орендованих приміщеннях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сутенер поліція прокуратура таксист проституція 
Матеріали по темі