Суспільство

Українці вперше відзначатимуть День захисників та захисниць 1 жовтня: все на хвилину зупиниться

27 September 2023, 15:37

Українці цього року вперше відзначатимуть День захисників та захисниць України у нову дату – 1 жовтня. У неділю о 9.00 годині у державі відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання задля вшанування полеглих.

Про це 27 вересня повідомив президент України Володимир Зеленський у фейсбуці.

«Буває, що мовчання здатне сказати більше, ніж будь-які слова.

Цієї неділі, 1 жовтня, Україна вперше відзначить у нову дату день своїх захисників і захисниць. Усіх, хто бʼється заради держави. Усіх, хто додає сили Україні. Усіх, хто віддав своє життя заради України. І цієї неділі вперше вся Україна на хвилину зупиниться, щоб мовчанням вшанувати подвиг наших людей, які загинули, захищаючи нашу державу та українців. Хай це стане нашою новою традицією. 9:00. Неділя. 1 жовтня. Центральні площі та вулиці українських міст. Хвилина шани. Хвилина мовчання. Та вічність памʼяті про наших полеглих захисників і захисниць», - повідомив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, президент запропонував змінити дати святкування Різдва, Дня української державності та Дня захисників і захисниць у зв’язку із переходом Православної церкви України на новоюліанський календар з 1 вересня 2023 року. За відповідний законопроєкт 14 липня проголосувала Верховна рада, а 28 липня 2023 року президент Зеленський його підписав. Тож тепер День захисників та захисниць святкуватимуть не 14 жовтня, а 1 жовтня (він збігатиметься з Днем Покрови Пресвятої Богородиці), Різдво – не 7 січня, а 25 грудня, а День Української Державності переноситься з 28 липня на 15 липня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День захисників та захисниць Різдво 1 жовтня перенесення свята Зеленський президент 
Матеріали по темі