Влада

Коростенські комунальники з четвертої спроби віддали своїй фірмі підряд на ремонт вулиці за 11 мільйонів

6 October 2023, 13:17

Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Коростенської міської ради уклало угоду з ПП «Будівництво-Арев» на капітальний ремонт дороги по вул. Ковельська в Коростені. Вартість угоди склала 11,67 млн грн.

Про це йдеться на ресурсі ProZorro.

До 15 листопада 2023 року підрядник має виконати капітальний ремонт дороги по вул. Ковельська в Коростені.

Очікувана вартість закупівлі становила 11,73 млн грн. Участь у тендері взяло дві фірми: ТОВ “Данко” з пропозицією у 9,66 млн грн та ПП «Будівництво-Арев» з пропозицією у 11,67 млн грн.

Пропозицію ТОВ “Данко” відхилили через невідповідності у Підсумковій відомості ресурсів, у ній були відсутні такі пункти: болти із шестигранною головкою, цвяхи, грунтовка, гас для технічних цілей, фарба вододисперсійна полівінілацетатна та розчинник для лакофарбових матеріалів.

У ПП «Будівництво-Арев» тендерний комітет теж знайшов невідповідності, однак дозволив їх виправити впродовж 24 годин.

22 вересня управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Коростенської міської ради уклало угоду з ПП «Будівництво-Арев».

В договорі зазначено, що обсяг фінансування в 2023 році складає 9 млн 892 тис. 005 грн плюс 1 млн 648 тис. 667,50 грн ПДВ, джерела фінансування: субвенція з державного бюджету місцевому бюджету – 7 млн 950 тис. 010 грн, кошти місцевого бюджету – 1 млн 941 тис. 995 грн. Вулиця має протяжність 1,41 км.

Угода з четвертої спроби

Укласти угоду з капітального ремонту дороги по вул. Ковельська в Коростені замовнику вдалось лише з четвертої спроби.

Перша спроба провести тендер була ще в травні 2023 року. Свої пропозиції подало три фірми: ПП «Будівництво-Арев», ПП «Автомагістраль» та ТОВ «Параллель-19». Пропозиція ПП «Будівництво-Арев» була найбільш економічно вигідною - 8,39 млн грн. Всі пропозиції були відхилені через невідповідності у тендерних документах учасників.

У червні вдруге оголосили відкриті торги з особливостями. Свої пропозиції подали три фірми: ПП «Будівництво-Арев», ПП «Автомагістраль» та АТ «Ю Ар Ді». Пропозиція ПП «Будівництво-Арев» знову була найбільш економічно вигідною - 8,09 млн грн. На початку липня з фірмою уклали угоду. Невдовзі тендером зацікавились аудитори, провівши моніторинг вони виявили ряд порушень, зокрема не відхилення тендерних пропозицій, які підлягали відхиленню відповідно до закону. Замовник був змушений розірвати договір на вимогу висновку про результати моніторингу процедури закупівлі.

У липні знову оголосили відкриті торги з особливостями, відхиливши найбільш економічну пропозицію ПП «Автомагістраль» у 8,38 млн грн, переможцем визнали ПП «Будівництво-Арев» з пропозицією у 9,6 млн грн. У закупівлю знову вмішались аудитори - тендер відмінили.

Отож за місяць пропозиція ПП «Будівництво-Арев» від 9,6 млн грн зросла до 11,67 млн грн.

Завищені ціни

В Підсумкових відомостях ресурсів переможця тендеру вказано, що на щебінь із природного каменю для будівельних робіт, фракція 40-70 мм витратить 1,5 млн грн, ціна на щебінь закладена в 333 грн/т. (ціна вказана без ПДВ). Конкурент на торгах ТОВ «Данко» пропонувало поставити щебінь відповідної фракції за 200 грн/т, що на 40% дешевше.

Серпневий моніторинг «ДерждорНДІ» показує, що середня ціна на щебінь фракції 40-70 мм на Житомирщині складає 325 грн/т, однак це з урахуванням ПДВ.

У кошторисі ПП «Будівництво-Арев» майже 5 мільйонів закладено на суміш асфальтобетону АСГ Др.Щ.Б.НПІІ.БНД 60/90, ціна однієї тонни становить 4378 грн. ТОВ “Данко” тонну асфальтобетонної суміші закладало у 2178 грн, що вдвічі дешевше (ціни вказані без ПДВ).

Люк чавунний ПП «Будівництво-Арев» закупить за 6542 грн, тоді як ТОВ “Данко” пропонувало вдвічі дешевше - 2959 грн.

Місяць тому ПП «Будівництво-Арев» для ремонту дороги вул. Ковельська в Коростені закладало у кошторис щебінь із природного каменю для будівельних робіт, фракція 40-70 мм за 165 грн/т, а асфальтобетонну суміш за 3923 грн/т.

Про фірму

ПП «Будівництво-Арев» засноване в 2012 році в селі Покалів в Овруцькому районі. Власником фірми є Наталія Оганесян, а директором Арам Оганесян. У штаті компанії числиться лише один працівник - директор компанії Арам Оганесян. У Довідці про наявність в учасника працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід компанія вказує про 12 працівників за цивільно-правовим договором. З усіма ними угоди були вкладені в один день 1 березня 2023 року. Також у фірми недостатньо власної техніки, тому вона її орендує у ПП «ДОРСТРОЙ, ПП «МВМ-13», ВКФ «Урарту», Оганесян А.А. та в Комунального виробничо-господарського підприємства Коростенської міської ради.

Комунальне виробничо-господарське підприємство є постійним замовником ремонту доріг у ФОП Оганесян А.А та ПП «Будівництво-Арев».

Наталія Іжицька для Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт Коростень вул.Ковельська тендер закупівля  
Матеріали по темі