Фоторепортаж

Прокуратура хоче повернути державі 1,7 млн грн, за які чотири роки тому робили спортмайданчик у Житомирі. Фоторепортаж

9 October 2023, 11:52

Заступник керівника Житомирської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Північного офісу Держаудитслужби звернувся до суду з позовом до управління капітального будівництва Житомирської міської ради та дочірнього підприємства «Фаворит ОПТ» про визнання недійсними результатів тендеру та повернення в державний бюджет 1 млн 663 тис. 029,49 грн.

Ухвалою Господарського суду Житомирської області від 3 жовтня 2023 року відкрите провадження за позовом прокуратури.

Позовні вимоги:

визнати недійсним рішення уповноваженої особи Управління капітального будівництва Житомирської міської ради, оформлене протоколом розгляду тендерних пропозицій на закупівлю робіт по об`єкту: «Реконструкція спортивного майданчика по пров. Сікорського, 4, в м.Житомирі» від 27.08.2019;

визнати недійсним договір підряду на будівельні роботи №199 від 13.09.2019, укладений між Управлінням капітального будівництва Житомирської міської ради та Дочірнім підприємством «Фаворит ОПТ» акціонерного товариства закритого типу «Фаворит»;

стягнути з Дочірнього підприємства «Фаворит ОПТ» акціонерного товариства закритого типу «Фаворит» на користь Управління капітального будівництва Житомирської міської ради 1 663 029,49 грн, а з Управління капітального будівництва Житомирської міської ради одержані за рішенням суду 1 663 029,49 грн стягнути в дохід держави.

«В обґрунтування позовних вимог прокурор посилається на те, що оспорювана закупівля супроводжувалася грубим порушенням принципів добросовісної конкуренції внаслідок вчинення її учасниками антиконкурентних узгоджених дій, які призвели до спотворення результатів торгів, що підтверджується рішенням адміністративної колегії Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 30.03.2023 №60/21-р/к. Обставини справи №49/60/55-рп/к.20 засвідчують завідому невідповідність мети дій ДП «Фаворит ОПТ» інтересам держави та суспільства під час участі у відкритих торгах та укладенні договору про закупівлю, що свідчить про наявність підстав для застосування до спірних правовідносин ч. 3 ст.228 Цивільного кодексу України та визнання на цій підставі недійсним договору підряду на будівельні роботи №199 від 13.09.2019», - йдеться в ухвалі суду.

Який вигляд зараз має спортивний майданчик на провулку Сікорського, реконструкцію якого почали у вересня 2019 року і завершили до червня 2020 року, дивіться у фоторепортажі

Нагадаємо, в серпні 2020 року Антимонопольний комітет виявив узгодженість дій на чотирьох тендерах, які проводило управління капітального будівництва Житомирської міської ради та департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА. Мова йде про закупівлю робіт з будівництва трьох спортмайданчиків та футбольного поля у Житомирі на загальну суму понад 20 млн грн:

реконструкція спортивного майданчика за адресою: м. Житомир, вул. Отаманів Соколовських, 7;

реконструкція спортивного майданчика за адресою: м. Житомир, вул. Бориса Тена, 100-102;

реконструкція спортивного майданчика по пров. Сікорського, 4 в м. Житомирі;

реконструкція майнового комплексу КЗ «Житомирський ліцей-інтернат для обдарованих дітей» Житомирської обласної ради по вул. Коростишівській,15 в м. Житомирі - улаштування футбольного поля зі штучним покриттям (І черга - футбольне поле).

У всіх цих торгах перемога дісталась житомирській фірмі ДП «Фаворит ОПТ», яка належить родині Розенблат і з 30 березня 2023 року знаходиться в «чорному» списку АМКУ.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2018 року за сприяння тодішнього нардепа Борислава Розенблата Житомир отримав держсубвенцію на 6 нових спортмайданчиків, серед яких 1 млн 970 тис. грн передбачалося для майданчика на пров. Сікорського, 4. А до цього, в листопаді 2018 року Житомиру виділили з держбюджету майже 5 млн грн на реконструкцію чотирьох спортивних майданчиків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спортмайданчик суд прокуратура Фаворит тендер УКБ реконструкція субвенція майданчик 
Матеріали по темі