Події

У райцентрі Житомирської області оштрафували 30-річну матір 3 дітей за невиконання батьківських обов’язків

11 October 2023, 12:48

У Звягелі суд притягнув 30-річну жінку до відповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дітей.

Про це 11 жовтня інформує Звягельський районний відділ поліції.

«Кілька місяців тому ювенальні інспектори провели черговий профілактичний рейд на території громади. Відтак вони відвідали родину, яка перебуває у складних життєвих обставинах. 30-річна жителька райцентру має на вихованні 3 дітей, віком від 6 місяців до 12 років. У будинку правоохоронці застали антисанітарію, безлад, бруд, недоглянутих дітлахів та відсутність готової їжі. Тоді з жінкою правоохоронці провели відповідну роботу: склали адміністративний протокол за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП, роз’яснили наслідки подібних правопорушень, нагадали про неприпустимість вчинення домашнього насильства та зловживання алкоголем, а також необхідність створення належних умов проживання. Днями суд, розглянувши зібрані матеріали поліцейських, ухвалив рішення та визнав жінку винуватою, застосувавши до неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу – 1700 гривень», - йдеться в повідомленні.

Загалом з початку року правоохоронці Звягельського райвідділу склали майже 200 адміністративних протоколів за невиконання батьківських обов’язків.

Нагадаємо, 31 серпня за неналежне виконання обов′язків щодо виховання дітей, суд оштрафував на 850 гривень батьків, діти яких у червні цього року у центрі Бердичева розбили вікна в кафе і проникли всередину.

Як повідомляв Житомир.info, 19 травня 2023 року у Житомирській області суд оштрафував батька учня Пісківського ліцею за хуліганство відносно іншої малолітньої дитини, скоєне у навчальному закладі. За витівки сина чоловікові доведеться сплатити 850 гривень штрафу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд штраф ст.184 невиконання обов'язків щодо виховання дітей  
Матеріали по темі