Місто

На поточний ремонт доріг Житомира цього року витратили майже 90 мільйонів – вдвічі більше, ніж планували

13 October 2023, 14:59

Комунальне підприємство «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради у 2023 році на поточний ремонт асфальтобетонного покриття проїзних частин більш ніж 20 вулиць обласного центру витратило 89,5 млн грн.

Станом на 19 вересня УАШ уклало 23 угоди на поточні ремонти доріг, а в жовтні до них додалося ще три:

вул. Київська (ділянка від вул. Небесної Сотні до вул. Східної) – ТОВ «Шляхбуд-5» за 822 тис. 832,80 грн має завершити ремонт до 10 листопада;

проїжджої частини та тротуару по вул. Лук’яненка – ФОП Томчук Андрій Михайлович за 580 тис. грн повинен впоратися до 31 жовтня;

вул. Покровська (ділянка від вул. М.Сціборського до межі міста) – ТОВ «Шляхбуд-5» за 1 млн 423 тис. 777,80 грн, тендер відбувся 12 жовтня, договір ще не підписаний, роботи мають виконати до 30 листопада.

Тендери на ремонти УАШ розподіляє між чотирма фірмами:

ПП «Автомагістраль» (Вишгородський район Київської області) – загальна сума 60,8 млн грн;

ТОВ «Асфальт Плюс» (село Станишівка Житомирського району) – 12,9 млн грн;

ПрАТ «Житомирське шляхобудівельне управління №19» (Житомир) – 8,5 млн грн;

ТОВ «Шляхбуд-5» (Житомир) – 6,7 млн грн.

ФОП Томчук Андрій Михайлович з села Висока Піч Житомирського району вперше виграв тендер УАШ на ремонт дороги, але з цим комунальним підприємством активно співпрацює з 2018 року: з ним уклали 25 договорів на загальну суму 11 млн 549 тис. 938,33 грн – купували техніку, обладнання до неї та замовляли ремонти.

До речі, третина від усіх коштів цього року йде на поточні ремонти вулиць на окрузі №1, депутатами від якого є голова бюджетної комісії Юрій Мойсеєв з фракції «Пропозиція» та член цієї фракції Андрій Умінський: загалом на поточні ремонти вулиць Радивілівської, Героїв Пожежних, Лесі Українки та Короленка спрямовано більш ніж 35 млн грн.

Зауважимо, що в травні заступник мера Олександра Шевчука розповідав, що поточний ремонт покриття в 2023 році збираються зробити на майже 70 вулицях і провулках: на поточні ремонти, які мали робити підрядні фірми та КП «УАШ», було заплановано 54 млн грн.

Нагадаємо, у 2023 році управління житлового господарства Житомирської міської ради спрямувало грн на поточні ремонти асфальтобетонного покриття прибудинкових територій більш ніж 17 млн грн: до 8 вересня уклали договори на ремонти у дворах більш ніж 70 будинків загальною вартістю 16 млн грн; 2 та 9 жовтня оприлюднили ще 15 договорів на суму 1,2 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, цього року УКБ спрямувало кошти на десять скверів, два з яких почали реконструювати ще раніше (майдан Мистецькі ворота та сквер на перехресті Троянівської і Радивілівської): сумарно в 2023 році на реконструкцію скверів та благоустрій територій укладено договорів на майже 32,5 млн грн. В середині вересня у сквері на розі вулиць Князів Острозьких та Київська вкладали плитку та продовжувалися роботи ще на трьох об’єктах. Станом на початок жовтня так і не завершили ремонт скверу на вул.Покровська, 159.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УАШ дорога ремонт тендер  
Матеріали по темі