Економіка

В бюджеті Житомира на три квартали для підтримки військових та подолання наслідків агресії рф заклали 2 млрд грн, проплатили 1,2 млрд

17 October 2023, 16:30

Плановий показник бюджетних коштів на підтримку військових та подолання наслідків військової агресії на три квартали поточного року становить 1 млрд 949 млн грн, фактично проведені видатки проведені видатки на майже 1 млрд 200 млн грн.

Про це повідомила директорка департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради Діна Прохорчук на засіданні бюджетної комісії 17 жовтня 2023 року.

«Про кошти на підтримку військових та подолання наслідків військової агресії ми ведемо статистику, але широко не висвітлюємо: в нас є розпорядження, що всі видатки, які пов’язані з територіальною обороною – це інформація «для службового користування», але загальну цифру ми наводимо. За пів року при плановому показнику 1 млрд 463 тис. грн касові видатки становили 812 млн грн, за дев’ять місяців заплановані видатки, пов’язаних зі збройною агресією, на 1 млрд 949 млн грн, відповідно, проведені видатки майже на 1 млрд 200 млн грн», - сказала Діна Прохорчук.

В цю суму закладені кошти на:

придбання майна для передачі військовим частинам – більш ніж на 150 млн грн;

надання різних видів соціальної підтримки – 248 млн грн;

видатки, пов’язані з придбанням медичних засобів, і медична допомога військовослужбовцям – 2,5 млн грн;

безкоштовне харчування дітей пільгових категорій та інші напрямки набуття освіти – 94,5 млн грн;

ремонти житлового фонду, пошкодженого внаслідок російської агресії – 13,7 млн грн;

забезпечення життєдіяльності громади, тобто придбання генераторів, різних укриттів і т.д. – 78,7 млн грн;

будівництво укриттів та житла для переселенців – 235,8 млн грн;

придбання для військових формувань різних транспортних засобів і виконання ремонтів – 41 млн грн.

Майже половина коштів спрямовується на військові облігації.

«На придбання військових облігацій в бюджеті заплановано 700 млн грн, на сьогодні ми придбали в поточному році на 500 мільйонів. Це також наша підтримка з місцевого бюджету державного для військових потреб», - наголосила директора фіндепартаменту.

Нагадаємо, власні доходи міського бюджету Житомира за три квартали 2023 року становлять 3 млрд 486 млн 605 тис. 115,26 грн, з яких 2 млрд 394 млн 244 тис. 860,53 грн – податок на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Як повідомляв Житомир.info, вранці 16 жовтня 2023 року в центрі Житомира на Великій Бердичівській розставили вздовж дороги плакати із закликами витрачати кошти не на бруківку та стадіони, а на дрони для військових. Згодом з такими ж вимогами відбувся мітинг, до учасників якого вийшов мер Житомира Сергій Сухомлин. Ввечері цього ж дня Сухомлин записав відеозвернення, в якому запевнив, що у бюджеті Житомира на 2023 рік не буде коштів на ремонти, тільки на шкільні укриття, медицину та військових.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет Прохорчук видатки ЗСУ комісія міськрада 
Матеріали по темі