Влада

Наступного року кошти будуть йти тільки на укриття для шкіл, медицину і на військових, - мер Житомира

16 October 2023, 22:01

У бюджеті Житомира наступного року кошти будуть йти тільки на шкільні укриття, медицину та військових.

Про це 16 жовтня розповів мер Житомира Сергій Сухомлин під час прямого ефіру у фейсбуці.

«Ще в червні ми провели сесію, зняли з об’єктів по яких планували робити реконструкцію, це були і бульвар у нас і парк, і сквери деякі, це приблизно 140 мільйонів гривень і перенаправили їх на Збройні сили України. Але сьогодні думки розділилися на тих, хто на фронті і тих, хто тут знаходиться в Житомирі. В багатьох є рідні, які там, на фронті, яким не вистачає тих же самих дронів, я все це розумію і коли ми після всього запрошуємо військових до себе в кабінет, показуємо акти, скільки всього міська рада передає. Потім завели в кімнату, де щодня приходять дрони, антидронові рушниці, окопні РЕБ, дрони Аutel, DJI Мatrice, «мавіки», підсилювачі, комп’ютери, планшети і багато чого іншого. Показуємо по документах скільки всього передали і акти, кожну передачу підписану військовою частиною, то питань стає менше», - розповів Сергій Сухомлин.

Міський голова зазначив, що більше тендерів стосовно ремонтів не планується.

«Зараз 1 тендер пройшов по субвенції на 800 тисяч, ми його відміняємо і все. І на наступний рік окрім бюджету утримання і формування резервного фонду ми нічого в бюджеті не передбачаємо. Тому я розумію, що емоції і ніяких питань до емоцій нема. Але коли міська рада звітує, що на 1 млрд 200 млн видали військовим підрозділам таку кількість дронів, машин, то там за 2 години 6 лайків чи 10 лайків. А такі речі (негативні) заходять, бо наелектризованість в суспільстві дуже велика. Продовжуємо робити те, що ми робимо, нових тендерів точно не буде, тротуари до кінця кварталу доходять, закриваємо і все. По бюджету наступного року: доведемо, покажемо. Кошти будуть йти тільки на укриття для шкіл, на медицину і на військових», - повідомив Сухомлин.


Нагадаємо, вранці 16 жовтня в Житомирі на Великій Бердичівській розставили вздовж дороги плакати із закликами витрачати кошти не на бруківку та стадіони, а на дрони для військових. А об 11.00 годині в центрі міста відбувся мітинг з такими ж вимогами.

Як повідомляв Житомир.info, 20 липня 2023 року на сесії Житомирської міськради 140 млн грн зняли з програм благоустрою й розподілили на укриття та заходи з оборони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет тендери мітинг Сухомлин 
Матеріали по темі