Події

У Житомирі поліцейські вилучили понад 70 пляшок нелегальних слабоалкогольних напоїв та цигарки без акциз

28 October 2023, 12:59

Нещодавно у одному з магазинів Житомира зафіксували продаж нелегальних слабоалкогольних напоїв, а на ринку поліцейські виявили цигарки без акцизних марок та тютюн невідомого походження.

Про це 28 жовтня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«У Житомирі поліцейські протидіють незаконній торгівлі підакцизними товарами. З цією метою правоохоронці проводять перевірки суб’єктів господарської діяльності та виявляють осіб, які здійснюють продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів з рук. Днями поліцейські офіцери громади Житомирського РУП в одному з продуктових магазинів обласного центру виявили факт нелегальної реалізації слабоалкогольних напоїв. Ємності з пивом та іншим алкоголем стояли на прилавку, однак жодної документації, яка б дозволяла їх продаж, ні у продавчині, ні у власників не було», - йдеться у повідомленні.

Тож правоохоронці вилучили з торговельного закладу понад 70 пляшок зі слабоалкогольними напоями. Щодо власників магазину будуть складені матеріали за ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП.

А у жінки, яка здійснювала торгівлю з рук на одному з ринків міста, поліцейські, окрім цигарок без акцизних марок, виявили й кілька пакунків з тютюном невідомого походження. Тож усе виявлене було вилучене правоохоронцями, а відносно продавчині було складено адміністративний протокол за ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами…) КУпАП.

«Усього з початку місяця працівники Житомирського районного управління поліції виявили близько півтора десятка фактів порушень чинного законодавства, пов’язаних з нелегальною торгівлею підакцизною продукцією. У цілому ж за час проведення превентивних заходів у таких продавців правоохоронці вилучили близько 300 літрів алкогольних та слабоалкогольних напоїв і понад півтисячі пачок цигарок», - розповідає т.в.о. заступника начальника Житомирського райуправління поліції з превентивної діяльності Олег Петелюк.

Нагадаємо, 17 жовтня пресслужба Коростенського районного управління поліції повідомила про те, що у Малинській громаді в автомобілі виявили понад 1 000 пачок цигарок без акцизу та більше 40 літрів алкоголю.

Як повідомляв Житомир.info, 3 жовтня 2023 року в Ружинській громаді правоохоронці вилучили понад сотню пачок цигарок та 50 л горілки сумнівного походження. Все це виявили в автомобілі жителя Бердичівського району, який облаштував «пересувну крамницю».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція алкоголь цигарки сигарета акциз магазин продаж 
Матеріали по темі