Місто

Екологи пишуть листи Житомирській міській раді про несистематичне вивезення відходів

2 November 2023, 17:06

Екоінспекція вкотре вимагає від Житомирської міськради належного виконання покладених на органи місцевого самоврядування повноважень щодо забезпечення управління побутовими відходами.

Про це 2 листопада повідомляє пресслужба Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Державна екологічна інспекція Поліського округу, беручи до уваги неодноразові звернення небайдужих громадян, систематично фіксує в центрі міста Житомир по вул. Леха Качинського неналежне утримання контейнерного майданчика для збирання побутових відходів, зокрема розміщення габаритних відходів біля нього, нагромадження відходів у зв’язку з несистематичним вивезенням відходів надавачем послуг тощо. Інспекцією з метою недопущення накопичення відходів в місці їх збирання в контейнери для подальшого вивезення на полігон побутових відходів неодноразово скеровувались листи на адресу Житомирської міської ради з зауваженнями щодо неприйнятного стану контейнерного майданчику та території суміжної з ним, з наголошенням на необхідності вжиття вичерпних заходів в частині вирішення питання щодо забезпечення екологічно безпечного збирання побутових відходів та їх повного вивезення, а також вжиття заходів реагування щодо облаштування його додатковими контейнерами для збору великогабаритних відходів. У відповідь Виконавчим комітетом Житомирської міської ради повідомлялось про щоденний вивіз ТОВ «ГРІН БІН Україна» за даною адресою. Однак, Інспекцією й надалі фіксуються факти щодо неналежного утримання контейнерного майданчика для збирання побутових відходів, що свідчить про неналежне виконання надавачем комунальних послуг своїх договірних зобов’язань», - йдеться у повідомленні.

В Держекоінспекції зауважують, що суб’єкти господарювання, які здійснюють збирання та перевезення побутових відходів, визначаються органами місцевого самоврядування на конкурсних засадах. Інспекція наголошує на необхідності належного виконання покладених повноважень на органи місцевого самоврядування в частині забезпечення управління побутовими відходами на підпорядкованій території.

«02.11.2023 Інспекцією на адресу Житомирської міської ради скеровано черговий лист з вимогою впорядкування зазначеної території», - зазначається у повідомленні.

Фоторепортаж липневого огляду чотирьох стихійних сміттєзвалищ у Житомирі дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі послуги з вивезення сміття надають три підприємства: ТОВ «Ґрін Бін Україна», КАТП-0628 та ПП «КВЖРЕП №8». Виконавчий комітет міської ради 3 серпня 2022 року проголосував за збільшення тарифів на вивезення сміття на 15-20%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміття екологи Ґрін Бін Держекоінспекція виконком 
Матеріали по темі