Економіка

Податкова через інтернет виявила у Житомирі магазин автомобільних комплектуючих, що працює без РРО

3 November 2023, 15:56

Працівники податкової служби через інтернет виявили магазин автомобільних комплектуючих у Житомирі, який працював без застосування РРО/ПРРО.

Про це 3 листопада повідомила пресслужба ГУ ДПС у Житомирській області.

«Працівниками ГУ ДПС у Житомирській області на постійній основі здійснюється робота, щодо виявлення фактів порушень законодавства суб’єктами господарювання в тому числі при здійсненні торгівлі у мережі Інтернет. Так, на підставі отриманого звернення, працівниками відділу фактичних перевірок проведено перевірку одного з суб’єктів господарювання що здійснює торгівлю автомобільними комплектуючими через мережу Інтернет у місті Житомир», - йдеться у повідомленні.

В ході проведення фактичної перевірки встановлено факт проведення розрахункової операції без застосування РРО/ПРРО та без видачі розрахункового документа при купівлі автомобільного акумулятора.

За результатами проведених контрольно-перевірочних заходів, відповідно до норм діючого законодавства до платника буде застосовано належні штрафні санкції за порушення законодавства щодо ведення розрахункових операцій.

За порушення правил торгівлі на особу, яка здійснила розрахункову операцію складено та направлено до суду відповідний протокол про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, 24 жовтня пресслужба Державної податкової служби України повідомила про активні перевірки соціальних мереж та інтернет-майданчиків для виявлення порушників, що продають товари та послуги без державної реєстрації. У Житомирі виявили магазин електроінструментів, який не мав РРО.

Як повідомляв Житомир.info, 6 жовтня 2023 року пресслужба Державної податкової служби України повідомила про те, що вони перевіряють Facebook, Instagram та інші інтернет майданчики з метою виявлення продажів без реєстрації підприємницької діяльності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: податкова ДПС РРО ПРРО податок перевірка магазин продаж товар інтернет 
Матеріали по темі