Місто

Чому закрили реабілітаційне відділення в дитячій поліклініці у центрі Житомира та коли воно відновить роботу

6 November 2023, 15:35

З 6 листопада реабілітаційні послуги у Житомирі діти можуть отримувати лише в лікарні на вулиці Шевченка, реабілітаційне відділення в дитячій поліклініці не працює.

Відповідне оголошення, яке розмістили в поліклініці на вул.Святослава Ріхтера, й власне обурення таким рішення оприлюднила у Facebook-групі кілька днів тому Олена Світельська.

Чому закрили реабілітаційне відділення в поліклініці та чи відновить воно роботу в коментарі Житомир.info 6 листопада пояснила заступниця медичного директора КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка» Світлана Довгаль.

«У нас реабілітаційні послуги надаються на Шевченка (дитяча лікарня) та Святослава Ріхтера (дитяча поліклініка) За адресою вул. Святослава Ріхтера, 23 надається медична реабілітація немовлятам протягом перших трьох років і реабілітаційна допомога дітям в амбулаторних умовах. За адресою вул.Шевченка, 2 надається медична реабілітація дітям в стаціонарних умовах, там розгорнуті 20 ліжок. На виконання вимог до спеціалістів у сфері охорони здоров’я, які працюють на посадах за цими двома місцями надання послуг, виникла ситуація, що штатний розпис треба привести у відповідність, тобто, у зв’язку з недостатньою кількістю фахівців за фахом «Медична реабілітація» керівництвом лікарні прийняте рішення тимчасово надавати реабілітаційну допомогу за трьома пакетами медичної реабілітації за адресою: вул. Шевченка, 2. Відділення медичної реабілітації у поліклініці на Святослава Ріхтера ніхто не закриває», - розповіла Світлана Довгаль.

Точну дату відновлення роботи реабілітаційного відділення заступниця медичного директора лікарні №2 назвати не береться.

«Як тільки кількість фахівців з фізичної та реабілітаційної медицини буде відповідати штатному розпису, то продовжиться реабілітаційна амбулаторна допомога за адресою вул.Святослава Ріхтера, 23. Зараз всі фахівці, які там працювали, знаходяться на робочих місцях в дитячій лікарні, на вул.Шевченка, 2. Нікого не звільняли і не скорочували, навпаки – нам зараз потрібні лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні терапевти та ерготерапевти, подали заявку в службу зайнятості про вакансії відповідних фахівців. На сьогодні нам потрібен, зокрема, один лікар ФРМ, один фізичний терапевт і один ерготерапевт, це ті люди, які складають первинний реабілітаційний план для дітей, які проводять первинне обстеження, від них залежить, як складеться клінічний маршрут пацієнта, який потребує реабілітації, бо це тривалий процес», - пояснює Світлана Довгаль.

Вона зауважує, що недостатність фахівців була й до об’єднання дитячої та дорослої лікарні: деякі фахівці дитячої лікарні за сумісництвом працювали в поліклініці, але після об’єднання, яке завершилося 1 листопада цього року, зросли вимоги до штатного розпису.

«Це не пов’язане з реорганізацією лікарні, як написано в оголошенні, причина – недостатньо фахівців, зокрема у нас звільнився ерготерапевт. Якщо в закладі, наприклад, 50 педіатрів і один чи два звільняється, то ми можемо забезпечити надання медичної допомоги всім пацієнтам, а якщо в закладі два ерготерапевти і один звільняється, то ми не можемо надавати повноцінні послуги за двома адресами. Ерготерапевт, яка працювала в поліклініці, з 2 листопада звільняється, вона написала заяву», - розповіла заступниця медичного директора лікарні №2.

Світлана Довгаль також вибачилася перед мамами за можливі незручності маршруту до дитячої лікарні, але сподівається що ця ситуація тимчасова.

«Я впевнена, що це тимчасово, тому що і батькам не зручно, і в стаціонарі навантаження на одне відділення трохи завелике. Найдемо спеціалістів і повернемося на Святослава Ріхтера», - наголосила Світлана Довгаль.

Нагадаємо, на засіданні міськвиконкому 25 жовтня ухвалили рішення про передачу всіх приміщення, будівель та майнових комплексів комунального підприємства «Дитяча лікарня імені В. Й. Башека» комунальному підприємству «Лікарня №2 ім. В. П. Павлусенка», також передали матеріальні цінності та базу персональних даних працівників дитячої лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2023 року влада Житомира повідомила про плани об’єднати дорослу та дитячу лікарню, щоб отримати медичний заклад кластерного типу, рішення ухвалили на сесії 29 червня 2023 року: припинити юридичну особу – комунальне підприємство «Дитяча лікарня імені В.Й.Башека», реорганізувавши шляхом приєднання до комунального підприємства «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня поліклініка реабілітація дитяча лікарня Довгаль реабілітолог  
Матеріали по темі