Місто

У Житомирі планують створити кластерний медзаклад, об'єднавши дорослу і дитячу лікарні

28 June 2023, 14:07

У Житомирі планують об’єднати дорослу та дитячу лікарню, щоб отримати медичний заклад кластерного типу.

«Це буде «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка» зі структурним підрозділом «Дитяча лікарня імені В.Й.Башека». Код ЄДРПОУ залишається за другою лікарнею. Хочу сказати одразу: оптимізація медичного персоналу, лікарів, медичних сестер з боку дитячої лікарні не планується. Можлива ротація, зміни, але це будемо бачити вже згодом. Розглядається у Міністерстві охорони здоров'я дане питання, і, думаю, найближчий час буде розглянуто», – сказала заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.


Об’єднання лікарень дозволить збільшити кількість пакетів від НСЗУ, а також покращити надання послуг пацієнту, говорить заступниця Житомирського міського голови.

«В першу чергу обумовлено тим, що кластерні лікарні, на відміну від загальних, будуть мати змогу заключати більше пакетів, це більше коштів, зможуть мати маршрути пацієнтів. Це пацієнти, які будуть доставлятися каретою швидкої допомоги. Це пацієнти з гострим інфарктом міокарда, гострим інсультом, хірургічною та травматологічною патологію. Також це можливість отримати матеріально-технічне оснащення покращене, а також обладнання», – говорить Марія Місюрова.

Керівництво дитячої лікарні погоджується, що об'єднання піде на користь медзакладу. Також розповідають, що нині комунальне підприємство має дефіцит коштів.

«Станом на зараз є невеликий дефіцит, але ми працюємо над тим, щоб цього дефіциту не було. Будемо впорядковувати всі відділення, адміністрації, господарську службу, щоб вийти на той рівень, який був на початку року», – сказав директор КП «Дитяча лікарня імені В. Башек» Житомирської міської ради Володимир Галайба.

Наголошують, що медсестри та лікарі продовжать працювати, але скорочення може чекати на господарський та адмінперсонал.

«Що стосується адміністрації, звичайно, вона буде зменшена. Це не лише від мене залежить, з колективом будемо це обговорювати. Де потрібно буде зменшення, там будемо зменшувати, але їм буде запропонована інша робота», – наголосив Володимир Галайба.

У лікарні говорять: об’єднання – це нешвидкий процес.

«Це об'єднання буде протягом трьох-чотирьох місяців, оскільки всі пакети, які ми уклали з Національною службою здоров’я, вони до кінця 2023 року. Тому ми працюємо у штатному режимі, а в кінці року будуть заключатися загальні пакети з Національною службою здоров’я і будемо разом працювати», – каже директор КП «Дитяча лікарня імені В. Башек» Житомирської міської ради Володимир Галайба.

Рішення про приєднання КП «Дитячої лікарня імені В.Й. Башека» до КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка» мають ухвалити 29 червня на сесії Житомирської міської ради.

Нагадаємо, на сесії міської ради 23 лютого 2023 року депутати проголосували за припинення комунального підприємства «Дитяча стоматологічна поліклініка» шляхом приєднання до комунального підприємства «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека». Перша заступниця мера Світлана Ольшанська пояснила, що дитячу стоматполіклініку приєднують до дитячої лікарні для забезпечення подальшого фінансування установи, буде ліквідоване лише комунальне підприємство, а не сама поліклініка.

Як повідомляв Житомир.info, 30 вересня 2022 року на засіданні міськвиконкому директор КП «Дитяча лікарня імені В.Й.Башека» Володимир Галайба розповідав, що в закладі середня зарплата медичної сестри – 16,6 тис. грн, лікаря – 25 тис. грн

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня лікарня №2 дитяча лікарня ліквідація медреформа Галайба Місюрова кластерна лікарня  
Матеріали по темі