Місто

Що зараз входить у «бебі-бокс» та чи користується він популярністю серед породіль у Житомирі

10 November 2023, 17:10

У 2023 році пологове відділення житомирської міської лікарні №1 отримало 543 «пакунки малюка».

Який вигляд має «бебі-бокс» та чи користується він популярністю серед породіль – 10 листопада дізналися журналісти Житомир.info.

«В жовтні народилося 170 діток, з них отримали «бебі-бокси» 48 матусь. Був такий період на початку війни, коли дійсно брали більше «бебі-бокси», бо такий стан в Україні, що люди задумалися, чи зможуть вони вчасно отримати кошти. В нас у наявності були на той час «бебі-бокси», тому вони вибирали «бебі-бокси». Зараз трохи стан змінився, в кожного свій вибір є, люди сюди приходять вже готові до свого вибору – чи вони беруть кошти, чи вони беруть «бебі-бокси», але більшість обирають кошти (зараз 6816 грн - ред.)» - розповідає старша медична сестра відділення інтенсивної терапії для новонароджених КП «Лікарня №1» Валентина Лущик.

В пологовому говорять, що наповнення «бебі-боксів» в порівнянні з торішніми змінилося.

«Ось ці, що у нас на даний час є у відділені «бебі-бокси» - там більше вироби для діток. Коли приходили перші «бебі-бокси», то там були і речі для жінки та для новонародженої дитини, на сьогодні там тільки для дитини. Вміст самого «бебі-боксу», якість його змінилася, поліпшилася», - каже старша медична сестра відділення інтенсивної терапії для новонароджених КП «Лікарня №1».

І хоча матусі частіше обирають гроші, є ті, хто надає перевагу «пакунку малюка». Одна з породіль, показує, що входить до «бебі-боксу».

«Комбінезончик тепленький, зручненький, хімія, крем, гребінці та засіб для купання, іграшки, тут їх теж чимало, прорізувач для зубів брязкальця, пледики, пелюшки та рушнички», – показує наповнення матуся Анна.

Анна говорить, що речей та засобів гігієни поклали у достатній кількості, а також додає: на грошову компенсацію не вийде стільки придбати.

«Грошова виплата не покриває повною мірою всього того, що є в «бебі-боксах». В порівнянні з тим, що я прицінялася по магазинах, то на памперсах я виграю дуже добре» - каже Анна.

Також в пологовому запевнили, що бебі-боксів нині вистачає, а ось брати його, чи все ж грошову компенсацію – обирати самим матусям.

Нагадаємо, 25 квітня Мінсоцполітики повідомляло, що тендер на закупівлю «Пакунка малюка» проведено, усі родини отримають допомогу від держави вчасно.

Як повідомляв Житомир.info, в пологовому відділенні житомирської міської лікарні №1 на початок березня 2023 року «пакунки малюка» не видавали, бо вони у цьому закладі закінчилися.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бебі-бокс пакунок малюка дитина новонароджений лікарня №1 мама 
Матеріали по темі