Місто

В житомирській міській лікарні з початку року народилося 434 дитини, «пакунки малюка» закінчилися до 1 березня

17 March 2023, 14:46

В пологовому відділенні житомирської міської лікарні №1 породіллям «пакунки малюка» зараз не видають.

Про це Житомир.info повідомила читачка, яка в цьому закладі народила дитину 12 березня.

«Ваша стаття про «пакунок малюка» не відповідає дійсності. Дитинка родилась 12 березня, в пологовому відділені по вулиці Велика Бердичівська, пакунок не дали, сказали що «пакунки закінчились», - повідомила жінка.

В міській раді цю інформацію підтвердили – «пакунків малюка» в КП «Лікарня №1» станом на початок березня вже не було.

«Станом на 1 березня в лікарні №1 вже не було «пакунків малюка», породіллям пропонується грошова компенсація. За наявною інформацією, багато жінок відмовляються від «пакунку малюка» і відразу просять довідку на грошову компенсацію. Пакунки розподіляє департамент соціальної політики обласної військової адміністрації», - сказала заступниця мера Марія Місюрова.

Вона також повідомила, що в пологовому відділенні житомирської міської лікарні №1 від початку поточного року вже народилося 434 малюки.

«Якщо порівнювати, то у 2021 році в лікарні №1 народилося 2888 малюків, у 2022 році – 1959, у 2023 році вже народилося 434 дитини, з них: в січні – 172, в лютому – 161, з 1 по 16 березні – 101», - повідомила заступниця мера Житомира.

Нагадаємо, в Мінсоцполітики 16 березня інформували, що медичні заклади по всій країні забезпечені запасами «пакунку малюка» в середньому до кінця червня 2023 року, а департамент соціальної політики Житомирської ОДА наголошував, що в пологових відділеннях області зараз є в наявності 626 «пакунків малюка», але породіллі переважно хочуть отримати грошову компенсацію.

Як повідомляв Житомир.info, протягом 2022 року пологовими будинками Житомирської області було видано 2 516 «пакунків малюка» та 4 197 батьків отримали грошову компенсацію вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пакунок малюка новонароджений бебі-бокс лікарня породілля Місюрова 
Матеріали по темі