Економіка

Податківці перевірили звернення щодо магазину одягу та взуття у центрі Житомира і виявили правопорушення

21 November 2023, 10:38

Працівники податкової служби отримали звернення від громадян щодо одного з мережевих магазинів одягу та взуття у центрі Житомира. В ході перевірки податківці встановили факт не видачі чека та надлишок більш як на 3 тисячі гривень на місці проведення готівкових розрахунків, що свідчить про не використання РРО. Також зафіксували використання праці найманого працівника без належного оформлення трудових відносин.

Про це 20 листопада повідомила пресслужба Головного управління ДПС у Житомирській області.

«Працівники Головного управління ДПС у Житомирській області продовжують контроль за дотриманням суб’єктами господарювання норм чинного законодавства під час проведення розрахункових операцій. Нещодавно, фахівцями відділу фактичних перевірок, в ході розгляду одного із звернень, що надійшло на адресу ГУ ДПС у Житомирській області, проведено перевірку одного з мережевих магазинів одягу та взуття, що знаходиться в центрі міста Житомира. В ході проведення перевірки встановлено факт не видачі розрахункового документа під час проведення контрольно-розрахункової операції та надлишок готівкових коштів на місці проведення готівкових розрахунків більш ніж на 3 тис. грн, що свідчить про систематичне проведення готівкових розрахунків без застосування РРО», - йдеться у повідомленні.

Крім того в зазначеному магазині використовувалась праця найманого працівника без належного оформлення трудових відносин.

За результатами проведеної перевірки, у терміни визначені законодавством, до порушників буде застосовано відповідні штрафні санкції. За фактом порушення правил торгівлі, згідно Кодексу про адміністративні правопорушення, на винну особу складено та направлено до суду протокол про адміністративне правопорушення.

Щодо використання праці найманого працівника без належного оформлення трудових відносин, копії матеріалів перевірки направлено до Центрально-Західного управління державної служби з питань праці для прийняття відповідних рішень.

Нагадаємо, 9 листопада пресслужба ГУ ДПС у Житомирській області повідомляла про те, що У Житомирі працівники податкової служби провели перевірку мережевих магазинів з продажу м’яса та м’ясних виробів: виявили трьох неоформлених працівників та відчутність чеків.

Як повідомляв Житомир.info, 3 листопада 2023 року пресслужба ГУ ДПС у Житомирській області інформувала, що працівники податкової служби через інтернет виявили магазин автомобільних комплектуючих у Житомирі, який працював без застосування РРО/ПРРО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДПС податкова магазин ФОП перевірка податок РРО ПРРО чек працівник 
Матеріали по темі