Події

Інспектори виявили чоловіка, який ловив рибу драчем у зимувальних ямах водосховища в Житомирській області

21 November 2023, 11:48

У зимувальній ямі Малинського водосховища чоловік ловив рибу драчем. Розмір чергового правопорушення на території «Гамарні» склав понад 15 000 гривень.

Про це 21 листопада повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Зафіксовано чергове порушення природоохоронного законодавства в районі гідрологічного заказника місцевого значення «Гамарня». Йдеться про незаконний вилов біоресурсів у річці Ірша у зимувальній ямі Малинського водосховища, яке входить до гідрологічного заказника місцевого значення «Гамарня». Черговий факт порушення вимог природоохоронного законодавства в частині порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду інспекторами з охорони навколишнього природного середовища зафіксовано 10 листопада 2023 року під час проведення рейдових заходів», - йдеться у повідомленні.

Рибалка використовував колюче знаряддя лову (драч), здійснюючи незаконний лов водних біоресурсів методом багріння. Зазначене порушення зафіксовано протоколом про адміністративне правопорушення за ст. 91 КУпАП.

Вилучені біоресурси залишено на відповідальне зберігання, знаряддя лову конфісковані. Розмір заподіяної довкіллю шкоди, згідно з проведеним фахівцями Інспекції розрахунку, становить понад 15 000 гривень.

Інспекцією надіслано матеріали про скоєння адміністративного правопорушення до Малинського районного суду Житомирської області для розгляду по суті та притягнення порушника до адміністративної відповідальності з одночасним вирішенням питання про відшкодування винним майнової шкоди, завданої правопорушенням.

Нагадаємо, 8 листопада в районі села Гамарня було виявлено чоловіка, який за допомогою колючого знаряддя лову (драча) методом багріння здійснював незаконний лов водних біоресурсів у річці Ірша у зимувальній ямі Малинського водосховища. Збитки становили майже 100 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 27 жовтня 2023 року Житомирський рибоохоронний патруль інформував, що з листопада у деяких водоймах Житомирської області діятиме заборона на вилов риби у зимувальних ямах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибоохоронний патруль рибалка рибак екологічної інспекції водосховище зимувальна яма 
Матеріали по темі