Події

У Житомирі пенсіонер отримав підозру за домашнє насильство стосовно колишньої дружини

21 November 2023, 16:59

Навіть розлучившись, не уникнула тиранії: у Житомирі поліцейські повідомили містянину про підозру в учиненні домашнього насильства.

Про це 21 листопада повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«67-річний житель обласного центру систематично вчиняв дебоші у будинку, де проживав із вже колишньою дружиною. Нині за вчинене йому загрожує кримінальна відповідальність. Поліцейські офіцери громади тривалий час працювали у родині 63-річної житомирянки. Жінка скаржилася на неприйнятну поведінку свого колишнього чоловіка. Потерпіла розповіла, що той частенько вживає алкоголь, а після чаркування вчиняє дебоші, ображає її нецензурними висловами та погрожує. Після офіційного розлучення ситуація не змінилася, оскільки колишнє подружжя продовжувало жити в одному будинку. Відносно чоловіка неодноразово складалися адміністративні матеріали за вчинення домашнього насильства та виносилися термінові заборонні приписи. Однак, період спокою був нетривалим і за деякий час кризові ситуації виникали з новою силою», - йдеться в повідомленні.

Відтак за зверненням потерпілої слідчі Житомирського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 126-1 (Домашнє насильство) КК України та днями повідомили 67-річному кривднику про підозру в учиненому діянні.

Згідно з чинним законодавством чоловікові загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або арешту на строк до 6 місяців, чи обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, 14 листопада Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області повідомив, що покарав 35-річного зловмисника за домашнє насилля, яке він вчиняв відносно своєї співмешканки протягом року.Жителю Звягельської громади призначили іспитовий строк та примусове проходження програми для кривдників.

Як повідомляв Житомир.info, 13 листопада у селі Нехворощ чоловік чинив фізичне насильство відносно 70-річної матері. Аби уникнути відповідальності кривдник пропонував поліцейським хабар у розмірі 1 000 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: насилля пенсіонер поліція підозра домашнє насильство  
Матеріали по темі