Події

Чоловіку з села Житомирської області присудили іспитовий строк та примусове проходження програми для кривдників

14 November 2023, 14:37

Суд покарав зловмисника за домашнє насилля, яке він вчиняв відносно своєї співмешканки протягом року.

Про це 14 листопада повідомляє пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

«Суд встановив, що 35-річний мешканець Звягельського району, шляхом приниження честі та гідності, систематично вчиняв відносно співмешканки психологічне насильство: висловлював на її адресу словесні образи, погрози, принижував та залякував, що викликало у неї побоювання за свою безпеку, емоційну невпевненість, відчуття нездатності захистити себе. Внаслідок таких дій жінка зазнала погіршення якості життя, а також психологічних та фізичних страждань.Відносно обвинуваченого неодноразово були складені протоколи про вчинення адміністративних правопорушень. 22.08.2023 чоловік повторно безпідставно створив конфлікт, який супроводжувався словесними образами та висловлюванням нецензурної лексики із застосуванням фізичної сили. Таким чином, правопорушник повторно вчинив відносно співмешканки психологічне та фізичне насилля», - йдеться в повідомленні.

Дії зловмисника кваліфіковано як домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення психологічного та фізичного насильства відносно своєї співмешканки, з якою він перебуває у сімейних відносинах, що призвело до психологічних страждань та фізичної шкоди здоров’ю.

«Суд ухвалив визнати обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 КК України, та призначити йому покарання у виді обмеження волі на строк 1 рік. Відповідно до ст. 75 КК України звільнити громадянина від відбування призначеного покарання з випробуванням строком на 1 рік. На підставі п. 5 ч. 1 ст. 91-1 КК України застосувати до чоловіка обмежувальний захід, поклавши на нього обов’язок пройти програму для кривдників на строк 2 місяці за місцем проживання», - інформує суд.

Довідково:

Програма для кривдників – це комплекс заходів за результатами оцінки ризиків, спрямованих на зміну насильницької поведінки кривдника, формування у нього нової, неагресивної моделі поведінки у приватних стосунках, відповідального ставлення до власних вчинків та їхніх наслідків, до виконання батьківських обов’язків, на викорінення дискримінаційних уявлень про соціальні ролі та обов’язки жінок і чоловіків.

Нагадаємо, 13 листопада у селі Нехворощ чоловік чинив фізичне насильство відносно 70-річної матері. Аби уникнути відповідальності кривдник пропонував поліцейським хабар у розмірі 1 000 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, на початку серпня 2023 року у Черняхівській громаді поліцейські завершили досудове розслідування правопорушень, унаслідок яких 58-річна жителька потерпала від домашнього насильства свого чоловіка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: домашнє насильство насилля насильство кривдник суд вирок покарання тиран 
Матеріали по темі