Суспільство

Житомирська поліцейська виборола три «срібла» на чемпіонаті України з Комбат Дзю-Дзюцу

24 November 2023, 10:15

Житомирська поліцейська виборола три «срібла» на чемпіонаті Світу з бойового мистецтва у Латвії.

Про це 23 листопада повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Цьому передувала абсолютна перемога на чемпіонаті України з Комбат Дзю-Дзюцу, де Вероніка Кратюк, поліцейська роти поліції особливого призначення, отримала три золотих нагороди. Це дало можливість представляти нашу країну на світовому рівні, і варто зазначити, що вона виконала своє завдання відмінно. Як зазначає сама поліцейська, до золота їй не вистачило зовсім трішки: представниці Казахстану виявились сильнішими, але, як для новачка у даному виді спорту, срібло – гарний результат», - йдеться в повідомленні.

Окрім того, Вероніка отримала звання майстра спорту України міжнародного класу з Комбат Дзю-Дзюцу.

«У мене було недостатньо часу для підготовки, але ми з тренеркою вирішили все ж поїхати і спробувати. Організатори змагань та представники інших країн знають про те, що нині коїться в Україні, тому я відчувала колосальну підтримку. На килимі ми змагалися, а опісля вони підходили до мене та бажали, щоб війна закінчилася нашою перемогою, – говорить Вероніка. До поліції дівчина потрапила теж не випадково, це було її мрією. Вона вдало поєднує тренування та роботу, хоча і зізнається, це не зовсім просто, адже бути спецпризначенкою – це теж силова нагрузка. Я обирала роботу серцем, щодня прагнучи кращих результатів від себе. Я хочу розвиватися й надалі, адже спорт допомагає мені тримати форму. Я працюю в елітному спецпідрозділі, тому тренуюся щодня. Я не боюся складних ситуацій та завдань, тому що в своєму житті я багато чого пройшла. Я загартована людина, я боєць та борець, – ділиться у розповіді поліцейська», - розповідає жінка.

Срібна призерка, спецпризначенка, майстриня спорту – це не весь перелік здобутків. Вероніка з упевненістю говорить, що готова також стати захисницею свої батьківщини.

«Я вже готова йти в бій і знаю, що не тільки я, а й всі поліцейські. На даний час ми тримаємо оборону тут, в тилу, але я впевнена, що коли доведеться, ми станемо на захист своєї країни, своїх близьких. Ми готові захищати наш народ, наші території», - говорить жінка.

Своїх тренерів та наставників Вероніка називає родиною і пригадала, як у перші дні війни за них хвилювалася.

«Було страшно за своїх близьких. Я пам’ятаю той день, коли бомбили 95-тку, там живе моя сім’я, я вважаю їх сім’єю, – це моя тренерка, її донька та мама. Я була на чергуванні й тоді зателефонувала моя тренерка, сказала, що вони в сховищі, але їм дуже страшно. Потому зв’язок обірвався. Я вибігла на футбольне поле, намагаючись віднайти зв’язок, але його не було. Я плакала і не знала чим їм можу допомогти, просто хотіла бігти і рятувати їх. Для мене це було дуже важко», - каже поліцейська.

Вероніка Кратюк вже поступово готується до наступних змагань, адже на цей раз має більше часу для підготовки та потужну мотивацію – стати чемпіонкою світу.

Нагадаємо, 19 листопада президентка спортивного клубу «Додзьо» Анна Яцкова повідомила про те, що на чемпіонаті України спортсмени житомирського карате-клубу «Додзьо» здобули дві «золоті» та шість «срібних» нагороди.

Як повідомляв Житомир.info, 21 серпня 2023 року Житомирська ОВА повідомила про те, що спортсмени Житомирщини стали срібними та бронзовими призерами Кубка України серед чоловіків і жінок зі спортивного і бойового самбо.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кратюк поліція Комбат Дзю-Дзюцу спорт "срібло"  
Матеріали по темі