Влада

Начальник ОВА затвердив «скромну» програму забезпечення депутатської діяльності Житомирської облради на 2024 рік

29 November 2023, 11:03

Начальник обласної військової адміністрації Віталій Бунечко затвердив Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород Житомирської обласної ради на 2024 рік.

Відповідне розпорядження було підписане 17 листопада і оприлюднене лише нещодавно.

«З метою забезпечення діяльності Житомирської обласної ради, а саме: депутатів обласної ради, постійних, тимчасових контрольних комісій обласної ради, ліквідаційних комісій та депутатських фракцій в обласній раді, їх співпраці з іншими органами місцевого самоврядування та об'єднаннями, для здійснення виплат, пов'язаних із нагородженням відзнаками Житомирської обласної ради затвердити Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород Житомирської обласної ради на 2024 рік, що додається. Відповідальним виконавцем програми визначити Житомирську обласну раду», - йдеться у документі.

Загальна сума коштів на виконання програми становить 500 тис. грн, що значно менше, ніж виділялося до повномасштабного російського вторгнення. Зокрема, у заходах програми не передбачене виділення коштів на разову грошову допомогу малозабезпеченим громадянам, яку могли надавати керівництво та депутати обласної ради. Більша частина коштів програми у 2024 році буде спрямовано на три напрямки: висвітлення діяльності обласної ради – 168 тис. грн; премії до грамот та заходи до Дня місцевого самоврядування – 168 тис. грн; придбання подарунків до грамот, сувенірів, квітів, канцтоварів та води – 103 тис. грн.

Скриншот з додатка до розпорядження

Нагадаємо, у 2022 році в Житомирській області у 2022 році була створена військова адміністрація, якій передали повноваження по затвердженню бюджету і розпорядженню бюджетними коштами, зокрема, майже 19 млн грн, які заклали на програму забезпечення депутатської діяльності у 2022 році, були направлені на інші цілі за розпорядження начальника ОВА. Зауважимо, що розпорядження про програму забезпечення депутатської діяльності на 2023 рік на сайті ОВА знайти не вдалося.

Як повідомляв Житомир.info, затверджена програма забезпечення депутатської діяльності на 2020 рік мала загальну суму 10 млн 920,1 тис. грн, з яких 780 тис. грн спрямовували на висвітлення діяльності Житомирської облради і 650 тис. грн – на налаштування конференц-системи в малій залі та пресцентрі. Впродовж року збільшили витрати на виплати малозабезпеченим громадянам і загальне фінансування програми зросло до 15 млн 720,1 тис. грн. На 2021 рік депутати облради затвердили програму забезпечення своєї діяльності з орієнтовною вартістю 15 млн 645,5 тис. грн, де, зокрема, передбачалося 780 тис. грн на висвітлення діяльності обласної ради, 650 тис. грн – на придбання, встановлення, налаштування роботи конференц-системи в малій залі та пресцентрі обласної ради, 150 тис. грн – на технічне облаштування телестудії у пресцентрі обласної ради і закладалися кошти на новий сайт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада депутат програма ОВА Бунечко розпорядження  
Матеріали по темі