Місто

Які вулиці Житомира погано розчистили від снігу та як комунальники готуються до вечірньої ожеледиці

29 November 2023, 16:16

Ввечері 29 листопада у Житомирі очікується ожеледиця, щоб місто не перетворилося на ковзанку, комунальники планують працювати у посиленому режимі, зокрема, вже взялися посипати шляхопроводи.

Про це журналістам Житомир.info розповів заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

«Сьогодні робили зібрання керуючих компаній та всіх залучених комунальних підприємств й підбивали підсумки ночі та ранку. Всіх попередили, що на вечір очікується пониження температури, ожеледиця, опади. Вже зараз посипані всі мости, бо вже -2, а те, що зараз тече на вулиці – це результат нічної посипки вулиць. На вечір буде посилене посипання тротуарів, буде оброблюватися проїжджа частина. Будемо дивитися по погоді, якщо потрібно, то будуть виїжджати з відвалами й згрібати, як це робити під ранок цієї ночі», - розповідає заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Протягом попередньої ночі у Житомирі посипали мости, чистили дороги та тротуари. У міській раді зазначили, що загалом з негодою впоралися, але є ділянки, де можна було розчистити краще.

«Якщо говорити про дороги та роботу нашого комунального підприємства, то з чим не впоралися – це міст Кам'янка схил та на проспекті Миру, від мосту і майже до «Ялинки». Це була єдина ділянка, яка заслуговувала допрацювання. У більшості випадків всі шляхопроводи були прочищенні, рух громадського транспорту був не ускладнений і всі вчасно виїхали. По тротуарах ми також попрацювали, були ділянки, але зранку працюють муніципальні інспектори й до кінця дня ми побачимо кількість приписів, які отримають не лише комунальні підприємства та керуючі компанії, а й підприємці, які не розчищають біля своїх кафе, магазинів й інших господарських приміщень», - говорить Олександр Шевчук.

Нагадаємо, у Житомирі в ніч із 28 на 29 листопада працювала спецтехніка, яка просипала мости, чистила дороги та тротуари, а автошляхи держзначення Житомирської області обробляли та розчищали 76 машин та майже сотня дорожників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сніг негода прибирання снігу дорожник дорожники дорога УАШ міськрада зима Шевчук 
Матеріали по темі