Події

У Житомирі судитимуть міжрегіональне угруповання, яке виготовляло фальсифікований алкоголь та збувало його на ринках

1 December 2023, 15:20

Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно злочинної групи за фактом організації незаконного придбання з метою збуту, транспортування та зберігання з цією метою, а також збуту незаконно виготовлених спирту етилового та алкогольних напоїв (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204 КК України). Також організатора та двох співучасників обвинувачують у легалізації (відмиванні) коштів, здобутих злочинним шляхом, за попередньою змовою (ч. ч. 1, 2 ст. 209 КК України).

Про це 1 грудня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Як повідомлялося раніше, протягом вересня 2022 - квітня 2023 років у Житомирі діяло злочинне угруповання у складі 8 осіб, яке займалося незаконним виготовленням та збутом алкогольних напоїв. Його організував місцевий мешканець, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічну протиправну діяльність. Цього разу він організував міжрегіональну схему, залучивши ще й харківського підприємця-постачальника сировини. Під нелегальну «гуральню» організатор виділив приміщення у власному домоволодінні. Розлиту у пляшки алкогольну продукцію постачали на місцеві ринки. Продавали як вроздріб, так й індивідуальним клієнтам. Частину виручених коштів розподіляли між собою, решту використовували для закупівлі сировини. Реалізація приносила мільйонні прибутки», - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків вилучено 15,5 т фальсифікату, майже 800 тис. грн готівки, понад три десятки банківських карток, мобільні телефони зі стартовими пакетами різних операторів стільникового зв’язку, легковий і вантажний автомобілі, причеп. На все вилучене накладено арешт.

Процесуальне керівництво здійснювала Житомирська обласна прокуратура.

Досудове розслідування - ГУНП в області, за оперативного супроводу Житомирського управління ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомляв Житомир.info, 20 квітня 2023 року правоохоронці провели на території трьох областей України 21 санкціонований обшук та викрили міжрегіональну схему збуту фальсифікованого алкоголю.. Під час розслідування встановили, що до складу злочинної групи входили 7 осіб – жителі Харківщини, Київщини та Житомирщини. Загалом про обсяги нелегального «бізнесу» ділків свідчать масштаби вилученого під час слідчих дій, а саме: понад 15 тонн спирту вартістю близько 1,5 мільйона гривень, близько 800 тисяч гривень готівки, кілька десятків банківських карток та десятки мобільних телефонів, два легковики, бус та напівпричіп, інші свідчення протиправної діяльності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алкоголь фальсифікат прокуратура суд фальсифікований алкоголь 
Матеріали по темі