Події

Жителя села Житомирського району, який зґвалтував малолітню дівчинку, взяли під варту: йому загрожує до 15 років тюрми

5 December 2023, 10:52

Чоловіка, який скоїв сексуальне насильство над малолітньою дівчинкою, взяли під варту без права внесення грошової застави.

Про це 5 грудня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За участі ювенального прокурора Хорошівського відділу Коростишівської окружної прокуратури обрано запобіжний захід підозрюваному у зґвалтуванні малолітньої особи (ч. 4 ст. 152 КК України). З огляду на тяжкість скоєного злочину, прокурор наполягав на застосуванні тримання під вартою без права внесення грошової застави. Суд підтримав позицію прокурора та виніс відповідну ухвалу», - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що наругу над малолітньою дитиною наприкінці листопада цього року скоїв 30-річний житель одного із сіл Житомирського району.

Того дня він вживав спиртні напої та був у стані алкогольного сп’яніння. Підозрюваний знав, що дівчинка не досягла 14-літнього віку та не усвідомлює вчинених стосовно неї протиправних дій. Однак, користуючись довірливими стосунками, вчинив стосовно потерпілої дії сексуального характеру.

Досудове розслідування проводить відділення поліції № 4 Житомирського райуправління поліції.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, у листопаді суд виніс вирок жителю Звягельської громади, який у 2022 році неодноразово чинив сексуальне насилля відносно своєї рідної доньки: присудили 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2023 року 31-річного жителя Житомирського району засудили на 10 років за зґвалтування неповнолітньої.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зґвалтування насильство насилля сексуальне насильство розбещення дитина малолітня неповнолітня тюрма прокуратура 
Матеріали по темі