Місто

У Житомирі вшанували пам'ять загиблих захисників: поклали квіти та згадали поіменно

6 December 2023, 12:16

До пам’ятника «Захисникам України у війні з російським агресором» у Житомирі поклали квіти в знак вшанування пам’яті про полеглих, а на військовому кладовищі відбувся мітинг з хвилиною мовчання.

Про це 6 грудня повідомила пресслужба Житомирської обласної ради.

«Сьогодні в Україні святкують День Збройних сил. Цьогоріч українській армії - 32 роки. Нині, коли наші відважні захисники та захисниці захищають Батьківщину від окупантів, це свято стало символом мужності, відваги та героїзму. Сьогодні в обласному центрі вшанували українських Героїв - кожного, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України», - йдеться у повідомленні.

Памʼять полеглих воїнів вшанували заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко разом із заступником Юрієм Денисовецем, секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський, військовослужбовці та громадськість.

Присутні поклали квіти до пам'ятного знаку «Захисникам України у війні з російським агресором», а також до меморіальних стендів на Майдані Соборному.

Опісля, на Смолянському військовому кладовищі відбувся мітинг пам'яті за загиблими Героями.

Під час пам'ятного заходу загиблих воїнів ЗСУ згадали поіменно. Учасники заходу вшанували Героїв хвилиною мовчання та поклали квіти до могил.

Нагадаємо, 25 листопада біля пам’ятника «Сумуючий янгол» у Житомирі вшанували пам’ять жертв голодоморів.

Як повідомляв Житомир.info, 6 грудня 2022 року у Житомирі відбулась церемонія покладання квітів до пам’ятного знака «Захисникам України у війні з російським агресором». Очільники міста та області, разом із військовими вшанували полеглих героїв та дякували тим, хто нині боронить країну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військовий військовослужбовець військове кладовище вшанування покладання квітів мітинг день збройних сил загиблий 
Матеріали по темі