Місто

У Житомирі в День Збройних сил України до воїнів, які лікуються, завітав Миколайчик зі смаколиками та оберегами

6 December 2023, 12:48

Обереги, шкарпетки, солодощі – такі подарунки в День Збройних Сил України та з нагоди свята святого Миколая у Житомирі привезли військовим, які лікуються.

«Це наші діти, вихованці садочків та шкіл, робили власними ручками зі своєю чистою енергетикою для наших хлопців, наших захисників, щоб ці обереги їх оберігали», - говорить директор департаменту освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук.

Воїни не приховують, така увага для них цінна. Особливо радіють привітанням від малечі.

«Це додає віри, що перемога вже близько», - каже військовослужбовець Максим.

«Душа заспокоюється допомагає йти в перед», – говорить військовослужбовець Юрій.

Спеціалісти додають, що моральна підтримка дійсно важлива для військових, тим паче під час лікування.

«Буває вони морально виснажені, інколи буває просто треба виговоритися. Особливо до дітей військові ставляться позитивно. Високий хлопець, два метри зросту, сам широчезний такий і приходить маленька дитинка, передає в'язанку, і бачу, що вже хлопець весь тремтить. Дуже приємно спостерігати за цими моментами», - розповідає офіцер групи морально-психологічного забезпечення Дмитро Луцишин.

Важливо підтримувати воїнів, як у святкові, так і у звичайні дні, адже нині вони захищають нашу свободу.

Нагадаємо, що до свята Андрія Первозванного житомирські дошкільнята пригощали поранених захисників власноруч зліпленими варениками.

Як повідомляв Житомир.info, сьогодні, 6 грудня 2023 року, у Житомирі до пам’ятника «Захисникам України у війні з російським агресором» у Житомирі поклали квіти в знак вшанування пам’яті про полеглих, а на військовому кладовищі відбувся мітинг з хвилиною мовчання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: день Збройних сил військовий військовослужбовець госпіталь лікарня діти свято смаколик оберіг 
Матеріали по темі