Події

З початку грудня троє жителів Житомирського району втрапили у шахрайську схему з орендою житла

8 December 2023, 17:30

Лише з початку грудня троє жителів Житомирського району натрапили на таку схему шахрайства: вони переказали завдаток за винайм квартири, однак залишилася без бажаного житла та власних коштів.

Про це 8 грудня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«У всіх випадках потерпілі знаходили оголошення на популярних інтернет-платформах. Умови та вартість оренди помешкань були дуже привабливими, тож майбутні винаймачі вже були готові в’їжджати до осель. Однак, у момент досягнення домовленостей, «орендодавці» повідомляли квартирантів про низку додаткових умов, за які потрібно додатково сплатити: оформлення договорів оренди, послуги нотаріусів та інше. При цьому вимагали переказати кошти ще до попереднього огляду квартири, мовляв, для того, щоб випередити інших зацікавлених. Після отримання коштів ошуканці залишали довірливих громадян без житла та коштів. Загальна сума збитку становить близько 15 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Нині за цими фактами поліцейські Житомирського районного управління поліції проводять досудове розслідування та закликають бути обачними при проведенні будь-яких фінансових операцій з незнайомцями.

Поліція надає поради щодо заходів безпеки під час винайму житла за оголошенням в інтернеті:

наполягайте на особистій зустрічі з власниками чи розпорядниками приміщення;

вимагайте від орендодавця оригінали документів (паспорт, свідоцтво про право власності на квартиру або витяг з Реєстру майнових прав на нерухоме майно), ретельно перевіряйте їх у відповідних джерелах;

огляньте помешкання, яке плануєте винайняти, та поспілкуйтеся з сусідами щодо власників;

обов’язково укладайте офіційний письмовий договір про оренду житла, офісу чи іншого приміщення.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2023 року двоє житомирянок хотіли винайняти житло, повірили «орендодавцям» і втратили понад 30 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрайство шахрай ошуканство оренда житло поліція  
Матеріали по темі