Суспільство

Збій у роботі «Київстар» стався через хакерську атаку, абонентам обіцяють компенсацію: де можна тимчасово знайти зв’язок та інтернет

12 December 2023, 13:23

Зранку 12 грудня технічний збій у роботі «Київстар» стався внаслідок потужної хакерської атаки, через яку у деяких абонентів відсутній зв’язок та доступ до інтернету.

Про це в обідню пору 12 грудня повідомили на сторінці мобільного оператора.

«Сьогодні вранці ми стали мішенню потужної хакерської атаки. Вона спричинила технічний збій, у результаті якого тимчасово недоступні послуги: мобільного зв’язку; доступу в інтернет. Звісно, для нас це — виклик. Але зараз для фіксації обставин та наслідків протиправного втручання у діяльність мережі ми: залучили представників правоохоронних органів та спеціальних державних служб; працюємо над усуненням наслідків для якнайскорішого відновлення зв’язку. Найважливіше, що станом на зараз персональні дані абонентів не скомпрометовані. Ми щиро перепрошуємо за тимчасові незручності та дякуємо за розуміння. Наша команда обов’язково надасть компенсацію тим абонентам, які не мали зв'язку або не могли скористатися нашими сервісами. Так, наші вороги — підступні. Але ми готові зустрітися з будь-якими труднощами, подолати їх та продовжувати працювати для українців», - зазначила пресслужба «Київстар».

А керівник МВС Ігор Клименко у своєму телеграм-каналі написав, куди можуть звернутися абоненти, котрі лишилися без доступу до зв’язку.

«Сьогодні у оператора зв’язку Kyivstar стався масштабний збій. Через це у багатьох абонентів відсутній мобільний зв'язок та Інтернет-мережа. Якщо вам потрібна термінова допомога - зв’язатися з рідними або викликати екстрені служби – зверніться до найближчого управління поліції або пожежно-рятувальної частини. Також ви можете попросити про допомогу у нацгвардійців, поліцейських та прикордонників, які несуть службу у населених пунктах та на автодорогах. У Пунктах Незламності, розгорнутих на базі наших підрозділів, є можливість скористатися Wi-Fi», - наголосив Клименко.

Екстрені номери 101, 102, 112 працюють у штатному режимі.

Нагадаємо, зранку 12 грудня у мобільного оператора «Київстар» стався технічний збій, у результаті якого можуть бути недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет у частини абонентської бази. Спеціалісти компанії працювали над усуненням проблеми. Згодом у обідню пору в Мінцифри повідомили, що користувачі «Київстар» не можуть перейти на інших операторів, оскільки збій у мережі оператора вплинув на національний роумінг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Київстар мобільний оператор зв'язок оператор МВС Клименко 
Матеріали по темі