Місто

Житомирські спортсмени привезли 12 нагород з низки змагань з кіокушинкай карате: команда області посіла третє місце

12 December 2023, 20:28

Спортивні досягнення: спортсмени Житомирщини отримали нагороди на змаганнях з кіокушинкай карате.

Про це 12 грудня повідомляє Житомирська міська рада.

«9-10 грудня у Вінниці відбулися комплексні змагання з кіокушинкай карате, а саме: Чемпіонат України серед ветеранів старше 35 та 45 років, Кубок України серед дорослих та Всеукраїнський турнір серед юніорів та юнаків. Всього змагалося 215 учасників – 34 команди з 13 регіонів України. Команда Житомирської області посіла третє командне місце», - йдеться в повідомленні.

Чемпіоном України серед ветеранів (45 років +) став Ігор Шкурак.

На Кубку України серед дорослих другі місця посіли Андрій Яцюк та Дар’я Лукащук й третє місце – Василь Сальвук.

На Всеукраїнському турнірі серед юнаків та юніорів другі місця отримали Дмитро Зінчук, Максим Опанасюк, Владислав Ковальчук та треті місця – Анастасія Подкопаєва, Марина Войтович, Вікторія Косюк.

«З 16 житомирських спортсменів дванадцять отримали призи. Пишаюся всіма — дорослими, юнаками та юніорами, а особливо – нашим ветераном, тому що ветеранський спорт в Україні, на жаль, трошки «згасає». Але люди на власному ентузіазмі показують приклад молодому поколінню, як-от вчора, на тренуваннях, Ігор промовив своїм одноклубникам: «Боятися будете завжди. Але потрібно все одно брати й виходити. Та біль, що може бути на змаганнях, на татамі, вона тимчасова, а результат – цього достойний, навіть якщо це не перше місце», – керівник Житомирської міської федерації кіокушинкай карате Максим Лановий.

Нагадаємо, понад сто спортсменів з Житомирської області воюють в лавах Збройних сил України, десятеро загинули.

Як повідомляв Житомир.info, на початку грудня 2023 року житомирянин Лука Нетяга виборов золоту медаль на відкритому чемпіонаті України з дзюдо серед спортсменів з вадами слуху.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карате кіокушинкай спортсмен кіокушинкай карате команда турнір чеміпонат  
Матеріали по темі