Місто

Віддала «медпрацівниці» 3 тис. доларів та 80 тис. грн для «порятунку» дочки: 68-річна житомирянка стала жертвою шахраїв

14 December 2023, 12:39

200 тисяч гривень для «порятунку» дочки: житомирські поліцейські вкотре попереджають про схему ошуканства.

Про це 14 грудня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Мамо, я потрапила у ДТП» - такий дзвінок на стаціонарний телефон ошелешив 68-річну житомирянку рано-вранці. «Дочка» у сльозах розповіла, що вона серйозно травмована та для лікування їй необхідна значна сума коштів, і швидко завершила розмову. Одразу після цього пенсіонерці зателефонував чоловік, який назвався лікарем. Він розповів, що її дочці необхідна термінова операція та вказав суму необхідних для лікування коштів. «Лікар» повідомив, що гроші потрібно буде передати медпрацівниці, яка прийде до неї додому. Ошелешена пенсіонерка виконала всі умови співрозмовника та віддала незнайомці всі свої заощадження - 3 тисячі доларів США та 80 тисяч гривень. Пізніше жінка дізналася, що ні донька, ні будь-хто з родини, не потребував допомоги та зрозуміла, що її ошукали», - йдеться в повідомленні.

Нині правоохоронці встановлюють особи зловмисників у межах відкритого кримінального провадження. Попередня кваліфікація правопорушення - ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

Поліцейські вкотре застерігають громадян не довіряти незнайомим співрозмовникам, ким би вони не називались.

«У разі повідомлення про потрапляння у біду рідних, насамперед, не впадайте у паніку і не поспішайте виконувати умови співрозмовника.У першу чергу завершіть розмову та якнайшвидше зателефонуйте тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати інформацію. Ніколи не передавайте та не переказуйте гроші, призначені нібито для лікування, відшкодування збитків потерпілим чи іншої термінової потреби, незнайомим людям», - зазначають у поліції.

У разі виникнення подібних ситуацій, телефонуйте 102.

«Обов’язково розкажіть про такі випадки шахрайств своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим. Домовтеся про альтернативні способи зв’язку у кризових ситуаціях. Це вбереже вас від неприємностей», - зазначають правоохоронці.

Нагадаємо, у листопаді пенсіонерка переказала 70 тисяч гривень шахраям, які повідомили, що її дочка потрапила у халепу: спочатку 76-річна жінка намагалася додзвонитися до доньки, але та не відповідала.

Як повідомляв Житомир.info, 21 листопада 2023 року до поліції звернулася жителька Лугинської громади, яка повірила шахраю, що представився працівником банку, та втратила майже 100 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай ошуканство поліція шахрайство житомирянка порятунок телефон 
Матеріали по темі