Події

Жителька громади Житомирської області віддала шахраю, який представився працівником банку, майже сто тисяч гривень

22 November 2023, 16:10

Жителька Лугинської громади повірила шахраю, який представився працівником банку та надіслав посилання за яким потрібно було перейти, аби з її рахунку не знялися кошти. Внаслідок цього жінка втратила майже 100 тисяч гривень.

Про це 22 листопада повідомила пресслужба Коростенського районного управління поліції.

«21 листопада до Коростенського районного управління поліції звернулась 49-річна жителька Лугинської громади та повідомила, що з її банківського рахунку, після дзвінка ніби працівника банку, зникли всі гроші», - йдеться у повідомленні.

Жінка розповіла, що 9 листопада на її мобільний телефон надійшов дзвінок з невідомого номеру, телефонуючий назвався працівником банку та повідомив, що з її рахунків хтось намагається зняти кошти. Також чоловік повідомив, що їй надійде ще один телефонний дзвінок з порадами щодо захисту банківського рахунку.

За декілька хвилин заявниця отримала черговий дзвінок від того ж «працівника банку», який пояснив, що на Вайбер їй відправили посилання, за яким потрібно перейти. Таким чином це мало допомогти їй вберегтись від шахрайства.

Виконавши всі дії, жінка втратила всі свої заощадження - 95 700 гривень.

Наразі слідчими Коростенського райуправління поліції проводиться досудове розслідування за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Триває встановлення причетних до ошуканства осіб.

Нагадаємо, 21 листопада пресслужба Бердичівського районного відділу поліції повідомила про те, що житель Ружинської громади натрапив на шахраїв у соцмережах, які нібито продавали дрова. Чоловік переказав їм понад 10 тис. грн завдатку, однак товару так і не отримав.

Як повідомляв Житомир.info, 18 листопада 2023 року Коростенське районне управління поліції інформувало, що жителька Овруцької громади переказала шахраям 150 тисяч гривень завдатку за пригін автомобіля з-за кордону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство гроші банк працівник банку 
Матеріали по темі