Влада

Влада затвердила порядок компенсації для житомирян, які будуть збирати FPV-дрони

15 December 2023, 12:12

Проєкт «Житомирський дрон» – вже працює, близько 30 волонтерів зареєстровані в системі. Тобто житомиряни вже можуть долучатися до допомоги Збройним Силам: збирати FPV-дрони, стати постачальником запчастин або задонатити на закупівлю.

«Це платформа, яка розміщена на хостингу вебсайту Житомирської міської ради – це самостійна частина вебресурс, який акумулює потреби та пропозиції, формує заявки, налагоджує зв'язок з кожним учасником платформи без розміщення персональних або чутливих даних. Потрапити на платформу можна лише через застосунок «Дія». У нас є три ролі: хочу зібрати дрон, хочу стати постачальником запчастин, хочу задонатити», - розповідає начальниця управління по зв'язках з громадськістю Житомирської міської ради Віра Рачковська-Долгих.

Крім того, інженери будуть отримувати гроші за зібрані дрони. Порядок отримання компенсації затвердили 15 грудня на позачерговому засіданні виконкому.

«Бути авторизованим на платформі можуть всі охочі громадяни України, але компенсацію з місцевого бюджету, відповідно до бюджетного кодексу, можуть отримати виключно мешканці Житомира. Для отримання компенсації буде складений договір цивільно-правового характеру, а також надана інформація про те, що особа зареєстрована на території Житомирської громади», - говорить перша заступниця Житомирського міського голови Світлана Ольшанська.

«Уразі успішного випробування дрона, на підставі цивільно-правового договору інженер отримає винагороду - 6 тисяч грн і часткову компенсацію вартості даного безпілотного літального апарату. Все робиться через платформу, тобто всі кроки передбачені програмними засобами платформи, в процесі, коли людина збере та передасть дрон, у співпраці з логістом, будуть відбуватися підписання документів та актів», – пояснює директор юридичного департаменту Житомирської міської ради Євгеній Черниш.

На онлайн-платформі можна пройти навчальний курс, як зробити дрон, переглянути актуальні потреби військових формувань, є технічна підтримка, а для охочих задонатити вказані всі реквізити. Тому кожен може визначитися, як саме допомогти українським військовим – треба лише приєднатися до платформи.

Нагадаємо, 20 листопада, у пресцентрі міської ради, міський голова Сергій Сухомлин презентував платформу «Житомирський дрон», на якій можна отримати кошти за зібраний власноруч FPV–дрон або просто задонатити.

Як повідомляв Житомир.info, 28 вересня 2023 року на сесії міської ради мер міста Сергій Сухомлин розповідав, що влада домовилась з житомирськими підприємцями і військовими частинами щодо збірки тисячі дронів, компоненти до яких закуплять за бюджетні кошти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомирський дрон платформа розробка міськрада дрон компенсація виконком волонтер Ольшанська Рачковська-Долгих Черниш 
Матеріали по темі