ДОПОМОГА

Як у Житомирі працює управління у справах ветеранів: з яких питань звертаються захисники та чим їм допомагають

18 December 2023, 15:03

З серпня 2023 року у Житомирі працює управління у справах ветеранів війни. За словами начальника, допомогу тут отримали кілька десятків захисників. Найчастіше ветерани шукають роз'яснення щодо оформлення документів.

«З різних питань приходять, від присвоєння їм учасника бойових дій, до оформлення пільг, документів. Сьогодні був випадок, приходила людина, яка не могла розібратися з документами, бо вони були в базі відсутні», – говорить начальник управління у справах ветеранів департаменту соціальної політики Житомирської міської ради Андрій Забігайло.

В управлінні допомагають ветеранам війни, членам їх сімей, постраждалим учасникам Революції Гідності, членам сімей загиблих Захисників і Захисниць України. Тут надають всебічну підтримку, тому радять звертатися з будь-якого питання.

«Наша першочергова задача – це допомога військовим у всіх їх проблемних запитаннях, зверненнях, коли вони не можуть розібратися з документами, або не можуть зрозуміти, які подальші кроки, щоб полегшити їм життя. Я сам є ветераном. Я пройшов з 2014 року повністю все: від збору документів, проблемних питань, подачі на учасника бойових дій, компенсації по квартирі. Тобто все це пройшовши, знаю у якому напрямку з хлопцями працювати та допомогти. Також психологічні розвантаження, духовна реабілітація, фізична реабілітація. заняття спортом», – пояснює Андрій Забігайло.

Можна прийти безпосередньо в управління, або зателефонувати: 0986586065.

«Якщо у вас є якісь запитання, якісь проблеми, або якісь пропозиції, то можете напряму звертайтеся до нас. Зараз ми знаходимося в міській раді, 2 поверх кабінет №240», – сказав начальник управління у справах ветеранів департаменту соціальної політики Житомирської міської ради.

Нагадаємо, 31 жовтня директорка департаменту Вікторія Краснопір повідомила про те, що ветеран АТО, військовий капелан Андрій Забігайло став начальником управління у справах ветеранів департаменту соціальної політики Житомирської міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2023 року рішенням сесії в департаменті соцполітики Житомирської міської ради було утворене управління у справах ветеранів війни зі штатною чисельністю 5 одиниць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗСУ ветеран військовослужбовець Забігайло управління у справах ветеранів захисник посвідчення УБД військовий 
Матеріали по темі