Місто

Правоохоронці впіймали 44-річного злодія-«гастролера», який у Житомирі обкрадав приватні будинки, обираючи їх по зовнішньому вигляду

20 December 2023, 11:37

Кримінальні гастролі киянина завершилися у Житомирі: поліцейські викрили причетного до серії крадіжок з приватних будинків.

Про це 20 грудня інформує Житомирське районне управління поліції.

«Правоохоронці зібрали докази причетності 44-річного жителя Київщини до щонайменше трьох таких злочинів, вчинених в обласному центрі. В усіх випадках чоловік викрадав майно з приватних будинків. Нині йому повідомлено про підозру в учинених діяннях. У ході досудового розслідування було встановлено, що фігурант раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів», - йдеться в повідомленні.

З’ясовано, що до Житомира він приїздив тричі упродовж листопада. Будинки чоловік обирав за зовнішнім виглядом та проникав усередину, пошкодивши металопластикові вікна. У двох випадках він виніс з будинків все цінне майно господарів: золоті вироби, грошові кошти, вартісну оргтехніку. З третього будинку з нез’ясованих причин пішов з пустими руками. Загальна сума збитків, спричинених потерпілим, складає близько 200 тисяч гривень.

- Оперативники кримінальної поліції працювали над встановленням причетної особи понад місяць, - розповідає начальник Житомирського райуправління Петро Міровський. – До розшукових заходів долучилися також правоохоронці підрозділів кримінального блоку ГУНП в області. Поліцейські переглянули години записів камер відеоспостереження неподалік місць вчинення правопорушень, опитали можливих свідків, проаналізували наявні речові докази, провели низку інших оперативних заходів та встановили, що підозрюваний проживає неподалік столиці.

Під час проведення слідчих дій в оселі чоловіка поліцейські виявили низку доказів його причетності до крадіжок. У одній з кімнат він приховав гроші та золоті вироби, загальною вагою близько 0,5 кг. Серед цього були й прикраси, викрадені у житомирян.

Відтак на підставі зібраних доказів слідчі Житомирського райуправління поліції повідомили чоловікові про підозру в учиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) та ч. 1 ст. 162 (Порушення недоторканості житла) КК України. Нині вирішується питанні про обрання йому запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснює Житомирська окружна прокуратура.

Також правоохоронці обґрунтовано підозрюють чоловіка у причетності до близько десятка крадіжок, вчинених на Житомирщині, а також у Київській та Вінницькій областях. Нині триває перевірка такої інформації.

Згідно з чинним законодавством за вчинення подібних діянь причетному загрожує від 5 до 8 років ув’язнення.

Нагадаємо, у Бердичеві наприкінці листопада чоловік, пошкодивши віконну шибку, пробрався до будинку та наскладав у пакети чужі речі, але винести не встиг – його упіймали.

Як повідомляв Житомир.info, 31 жовтня 2023 року у Житомирі з квартири жінки викрали цінні речі та банківські картки. Оперативники кримінальної поліції менш ніж за годину, затримали причетного.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка злодій гастролер поліція затримання крадій 
Матеріали по темі