Економіка

Власнику АЗС у Житомирській області загрожує штраф 64 млн грн та анулювання ліцензії на пальне

20 December 2023, 14:07

На одній з АЗС Житомирської області працівники податкової служби виявили порушення у використанні РРО. Крім цього підприємцю загрожує штраф близько 64 млн грн та анулювання ліцензії на пальне.

Про це 20 грудня повідомила пресслужба Головного управління ДПС у Житомирській області.

«Нещодавно працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Житомирській області проведено фактичну перевірку однієї з автозаправних станцій на території Житомирської області. В ході проведення перевірки порушення норм Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», в частині ведення обліку товарних запасів та програмування реєстратора розрахункових операцій, за порушення якого до платника застосовано штрафну санкцію в сумі більш ніж 48 тис. грн та порушення Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» №481/95-ВР від 19.12.1995, в частині ліцензування господарської діяльності», - йдеться у повідомленні.

Матеріали перевірки направлено до управління контролю за підакцизними товарами для застосування штрафної санкції в сумі близько 64 млн грн та анулювання ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним.

Головне управління ДПС у Житомирській області нагадує про обов’язок суб’єктів господарювання (в т.ч. платниками єдиного податку 2 та 3 групи) фіскалізувати проведені розрахункові операції та звертає увагу на те, що за проведення розрахункових операції Законом України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» передбачено відповідальність в розмірі 100% від суми не проведеної розрахункової операції вперше та 150% від суми не проведеної розрахункової операції за повторне порушення, для платників єдиного податку штрафні санкції становлять відповідно 25% та 50% від суми проведеної розрахункової операції.

Нагадаємо, 20 листопада пресслужба Головного управління ДПС у Житомирській області інформувала про те, що працівники податкової служби отримали звернення від громадян щодо одного з мережевих магазинів одягу та взуття у центрі Житомира. В ході перевірки податківці встановили декілька порушень.

Як повідомляв Житомир.info, 9 листопада 2023 року пресслужба ГУ ДПС у Житомирській області повідомляла про те, що У Житомирі працівники податкової служби провели перевірку мережевих магазинів з продажу м’яса та м’ясних виробів: виявили трьох неоформлених працівників та відчутність чеків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДПС податкова податок підприємець бізнес АЗС пальне ліцензія РРО ПРРО  
Матеріали по темі