Події

У лісі на території Житомирської області інспектори виявили мисливця з двома собаками, а на річці Случ - рибака

22 December 2023, 12:58

Під час рейдових перевірок інспектори з охорони навколишнього середовища виявили у Звягельському районі мисливця з собаками, а на території Баранівської громади – чоловіка, який сіткою ловив рибу на річці.

Про це 22 грудня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу шляхом проведення рейдових заходів продовжують здійснення заходів державного нагляду (контролю) з метою охорони об’єктів тваринного світу. Попри заборону проведення будь-яких полювань в період воєнного стану, фахівці Інспекції фіксують випадки порушення вимог природоохоронного законодавства на території округу. Серед найпоширеніших порушень - перебування громадян в мисливських угіддях у більшості випадків без вогнепальної зброї, але з пастками, металевими петлями та собаками мисливських порід без відповідних документів на них», - йдеться у повідомленні.

Так, 15 грудня на території мисливських угідь Звягельського району під час рейдового заходу було виявлено громадянина з собаками мисливських порід без відповідних документів, які перебували без нагляду господаря. За вказаним фактом було складено протокол за ч.1 ст. 85 КУпАП України (Виготовлення, збут, зберігання чи реклама заборонених знарядь добування (збирання) об'єктів тваринного або рослинного світу).

Порушника, який визнав свою вину, притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Під час рейдових заходів державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу також фіксуються випадки порушень Правил любительського та спортивного рибальства.

Так, 20 грудня на річці Случ (територія Баранівської ТГ) під час рейдового заходу було виявлено факт незаконного вилову водних біоресурсів (риби) забороненими знаряддями лову (риболовною сіткою). За вказаним фактом на порушника складено протоколом про адміністративне порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП України (Порушення правил використання об'єктів тваринного світу), який разом з обрахунком завданої довкіллю шкоди (понад 3 тис. грн) скеровано до місцевого суду для прийняття рішення. Браконьєрські знаряддя лову вилучено.

Державна екологічна інспекція Поліського округу звертається до громадян з проханням не порушувати чинне природоохоронне законодавство, адже багатство природних ресурсів є одним з головних чинників, що визначають благополуччя країни, природне середовище якої і без того зазнає непоправних збитків через військову агресію.В разі виявлення фактів браконьєрства, прохання повідомляти на телефони «Гарячої лінії» у Житомирській області: 068-717-03-34; +38 (0412) 46-49-54.

Нагадаємо, 10 листопада у зимувальній ямі Малинського водосховища чоловік ловив рибу драчем. Розмір чергового правопорушення на території «Гамарні» склав понад 15 000 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 29 жовтня 2023 року у лісі біля села Кам’янка затримали двох мисливців, які не мали документів на зброю. Вилучили рушницю, набої та собак.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція мисливець полювання ліс річка риба рибалка сітка собака рейд екологічна інспекція 
Матеріали по темі