Економіка

Працівники податкової служби виявили у Житомирі таксиста, який працював без державної реєстрації

23 December 2023, 14:26

Працівники податкової служби виявили таксиста, який працював у «тіні».

Про це 22 грудня повідомила пресслужба Головного управління ДПС у Житомирській області.

«Нещодавно, під час проведення фактичної перевірки однієї з інтернет-служб таксі, працівниками відділу фактичних перевірок Головного управління ДПС у Житомирській області встановлено факт здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів без державної реєстрації суб’єкта господарювання. За результатами проведеної перевірки на порушника складено та направлено до суду адміністративний протокол на підставі ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Під час проведення контрольно-перевірочних заходів, надано роз’яснення норм діючого законодавства в частині обов’язку реєстрації суб’єкта господарювання», - йдеться у повідомленні.

Головне управління ДПС у Житомирській області зауважує, що здійснення господарської діяльності можливе лише за умови Державної реєстрації суб’єктом господарювання з відповідним видом діяльності.

Відповідно до вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб’єкти господарювання, які надають послуги таксі зобов’язані використовувати РРО/ПРРО при проведенні розрахунків за надані послуги.

З власних джерел Житомир.info стало відомо, що таксиста виявили у Житомирі.

Нагадаємо, з 1 жовтня до суб’єктів, які надають послуги таксі та приймають до оплати готівкові кошти та/або електронні платіжні засоби без проведення таких операцій через РРО, можуть застосуватись штрафні санкції.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2023 року працівники Головного управління ДПС у Житомирській області виявили порушення у використанні РРО на АЗС. Крім цього підприємцю загрожує штраф близько 64 млн грн та анулювання ліцензії на пальне.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДПС таксі таксист РРО ПРРО податок бізнес підприємець перевірка 
Матеріали по темі