Місто

У житомирському соборі колядками зустріли Різдво Христове

25 December 2023, 12:40

25 грудня Православна церква України відзначає Різдво Христове. Зранку у житомирському Свято-Михайлівському кафедральному соборі зібралися віряни на святкову Божественну літургію. Опісля, за традицією, у храмі лунали колядки, які співали діти з недільної школи, священники та віряни.

Настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору привітав житомирян із Різдвом Христовим та побажав терпіння у ці темні часи для України.

«Христос народився! Славімо його! Дорогі житомиряни, дорогі брати та сестри, щиро вітаю вас з Різдвом Христовим, і єдино бажаю – нам всім перемоги. Нам щирої молитви за наших українських воїнів, за нашу Україну, за те, щоб наш Господь, маленький Ісусик, який народився, благословив Україну, благословив нам перемогу. Бажаю єдиного – це духовної, сердечної втіхи всім тим, хто втратив рідних, близьких, які полягли за нашу Україну. Вам міцності, терпіння. Нехай Господь, народжений за для нашого спасіння, благословить всіх нас своєю милістю. Христос народився! Славімо його!», – отець Богдан Бойко, настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору.

Нагадаємо, під час засідання Уряду 22 грудня прем’єр-міністр Денис Шмигаль нагадав, що цього року вперше Україна буде відзначати Різдво Христове за новим стилем – 25 грудня, після війни цей день буде святковим і вихідним.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2023 року Священний синод ПЦУ ухвалив рішення про перехід з 1 вересня 2023 року на новоюліанський календар. Коли житомиряни відзначатимуть Різдво – 25 грудня чи 7 січня – дивіться в опитуванні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Різдво собор отець Богдан колядка 
Матеріали по темі