Події

У райцентрі Житомирської області затримали 25-річного чоловіка, який хотів на вулиці продати пістолет

8 January 2024, 12:19

На Звягельщині поліцейські затримали продавця зброї.

Про це 8 січня повідомляє Звягельський районний відділ поліції.

«Увечері 5 січня оперативники кримінальної поліції затримали 25-річного містянина на одній із вулиць м. Звягеля під час продажу ним «товару» – попередньо, пістолета. Такі заходи стали результатом реалізації оперативної інформації про ймовірну причетність чоловіка до незаконних оборудок з вогнепальною зброєю. Тож «товар» та кошти у сумі 20 000 гривень, які отримав продавець, правоохоронці вилучили», - йдеться в повідомленні.

У ході подальшого досудового розслідування поліцейські провели невідкладний обшук у домоволодінні, в якому молодик зберігав ще один пістолет та набої до нього. Виявлене правоохоронці направили на експертне дослідження.

Нині слідчі Звягельського райвідділу оголосили звягелянину про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Судом йому було обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

У рамках подальшого розслідування кримінального провадження встановлюється походження зброї та причетність фігуранта до інших фактів торгівлі забороненими предметами.

Процесуальне керівництво здійснює Звягельська окружна прокуратура.

За чинним законодавством підозрюваному може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, 26 грудня поліцейські вдома, під час обшуку, у 47-річного чоловіка виявили незареєстровану мисливську гладкоствольну зброю, понад сотню патронів різного калібру та дві місткості з порохом.

Як повідомляв Житомир.info, 9 жовтня 2023 року пресслужба ГУНП у Житомирській області інформувала про те, що 25-річний житель села Краснобірки зберігав вдома понад 20 пострілів до гранатометів з метальними зарядами до них та понад сотню набоїв різного калібру. А у подвір’ї під нехитрим накриттям зберігав кулемет.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя продаж пістолет Звягель поліція поліцейський набої  
Матеріали по темі