Події

Під час обшуку в оселі жителя Житомирської області правоохоронці виявили незаконну мисливську зброю, понад сотню патронів та порох

27 December 2023, 12:44

Нещодавно оперативники Звягельського райвідділу поліції отримали інформацію про можливе незаконне зберігання жителем Баранівської громади зброї. Тож 26 грудня поліцейські провели санкціонований обшук за місцем проживання 47-річного чоловіка.

Про це 27 грудня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на Звягельський районний відділ поліції.

«У ході проведення слідчих дій правоохоронці виявили в одній із кімнат оселі незареєстровану мисливську гладкоствольну зброю, понад сотню патронів різного калібру та дві місткості, всередині яких знаходився порох. Усе це чоловік зберігав у шафі», - йдеться в повідомленні.

Виявлене поліцейські вилучили для направлення на експертне дослідження.

Досудове розслідування проводиться за ознаками кримінального діяння, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

За чинним законодавством незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Водночас поліцейські нагадують: зброю, боєприпаси та вибухові речовини не можна зберігати без передбаченого законом дозволу. У разі, якщо такі предмети знайдені випадково, дісталися у спадок або виявлені за інших обставин – зверніться до поліції для їх безпечного вилучення. Зверніть увагу, що мисливську зброю можна зареєструвати у встановленому законом порядку, для цього необхідно звернутися до працівників з контролю за обігом зброї у територіальному підрозділі поліції.

Зауважте, що частиною 3 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України передбачено, що не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Нагадаємо, 23 листопада оперативники кримінальної поліції провели санкціонований обшук у будинку 63-річного жителя Гришковецької громади, у чоловіка виявили гранату та магазин з трьома десятками набоїв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: боєприпас зброя вибухонебезпечний предмет набої порох обшук поліція 
Матеріали по темі