Суспільство

Спортсмен з Житомира здобув першу в історії України медаль на юніорських чемпіонатах світу зі скелетону

8 January 2024, 15:36

На юніорських чемпіонатах світу зі скелетону у Ліллехаммері Ярослав Лавренюк здобув першу в історії України медаль.

Про це ввечері 7 січня на своїй сторінці у фейсбуці повідомила пресслужба Міністерства молоді та спорту України.

«Перша в історії українська медаль на юніорських чемпіонатах світу зі скелетону! Ярослав Лавренюк став бронзовим призером світової першості серед юніорів (U20) у норвезькому Ліллехаммері», - йдеться у повідомленні.

Шістнадцятирічний спортсмен з Житомира був наймолодшим учасником змагань і посів третє місце з результатом 1:46.26 за сумою двох заїздів.

На 1.25 секунди українець поступився переможцю Давісу Валдовскісу з Латвії й всього 0.20 секунди — його співвітчизнику, Ренарсу Юмікісу, який став срібним призером.

Крім 3 місця у категорії спортсменів до 20 років, Ярослав здобув 11 місце у категорії до 23 років.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив сам спортсмен.

«Junior World Championship U20 3rd place. В неймовірно гарному і холодному Ліллехаммері закінчився чемпіонат світу серед юніорів, де в категорії до 20 років мені вдалося посісти 3 місце, а в категорії до 23 років 11 місце. Вперше в кар’єрі мені довелося тренуватись і змагатись в таких складних погодних умовах, температура на змаганнях була -20, а на тренуваннях понад -25 градусів», - зазначив Ярослав Лавренюк.

Нагадаємо, 21 грудня пресслужба управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту ЖОДА повідомила про те, що на Чемпіонаті України з сучасного п'ятиборства, що проходив у Києві, житомирські спортсмени здобули призові місця.

Як повідомляв Житомир.info, 9 вересня 2023 року у Житомирі пройшов чемпіонат України з сучасного п’ятиборства в категорії «лазер-ран». Долучилося понад дві сотні учасників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лавренюк спортсмен змагання чемпіонат скелетон спорт 
Матеріали по темі