Події

Вполював козулю за допомогою петлі: у лісі поблизу села Житомирської області виявили браконьєра

11 January 2024, 11:44

У лісі поблизу села Вишневе Коростенського району виявили браконьєра, який незаконно вполював козулю за допомогою забороненого знаряддя лову – петлі.

Про це 11 січня інформує Столичний лісовий офіс.

«Під час патрулювання мисливських угідь лісівники філії «Коростенське лісомисливське господарство» ДП «Ліси України» спільно з єгерською службою ТОВ «СМГ Ушомир» затримали браконьєра поблизу села Вишневе Коростенського району. Як з’ясувалося, чоловік незаконно добув самця козулі за допомогою забороненого знаряддя лову (петлі)», - йдеться у повідомленні.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу для документування факту злочину. Правоохоронці вилучили вбиту козулю та шість петель. На порушника складено адмінпротокол за ч. 2 ст. 85 КУпАП. Також за незаконне добування дикої тварини чоловікові загрожує штраф у розмірі 32 тисячі гривень.

Це перший випадок браконьєрства, зафіксований цього року працівниками Столичного лісового офісу. Торік рейдові групи філій ДП «Ліси України» на Житомирщині та Київщині провели понад 1,5 тисячі рейдів, під час яких склали 77 протоколів на порушників правил полювання.

Робота з охорони і захисту лісів та мисливських угідь від браконьєрства та інших лісопорушень триває постійно. Усі рейдові групи оснащені засобами фото- та відеофіксації й GPS-трекерами, а для швидкого реагування на потенційні загрози їх забезпечують сучасними спеціалізованими транспортними засобами підвищеної прохідності.

У Столичному лісовому офісі нагадують, що в умовах воєнного стану полювання категорично заборонено. Порушникам загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, 15 грудня на території мисливських угідь Звягельського району під час рейдового заходу виявили громадянина з собаками мисливських порід без відповідних документів, а на річці Случ – рибака.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 29 жовтня 2023 року у лісі біля села Кам’янка затримали двох мисливців, які не мали документів на зброю. Вилучили рушницю, набої та собак.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лісовий офіс Вишневе полювання мисливець петля браконьєр козуля ліс 
Матеріали по темі