Місто

Ще один соціальний гуртожиток облаштують у Житомирі для семи родин ВПО

16 January 2024, 09:55

На вулиці Домбровського, 16-а облаштують соціальний гуртожиток для переселенців. Під соціальний прихисток реконструюють нежитлове приміщення. Сюди заселять сім родин ВПО.

Про це 15 січня повідомила Житомирська міська рада.

«Роботи з реконструкції здійснюватимуться за фінансової підтримки німецької урядової компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.Це вже не перше житло, що облаштовується для ВПО за фінансової підтримки міжнародних партнерів.На вул. Отаманів Соколовських проживають родини ВПО з Херсона, Миколаєва, Авдіївки та Харківщини. Реконструкцію цього нежитлового приміщення також здійснили за кошти уряду Швейцарії та Німеччини», - йдеться в повідомленні.

Рішення про підтримку реалізації проєкту «Реконструкція нежитлового приміщення під соціальний прихисток (гуртожиток) для внутрішньо переміщених осіб та інших соціально вразливих груп населення за адресою: вул. Домбровського, 16-а в м. Житомир» внесуть на найближче засідання виконкому міської ради.

Для реалізації проєкту нежитлове приміщення загальною площею 300,6 м2 балансовою (первісною)вартістю 609 713,92 грн передадуть з балансу КП «Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство №6» на балансовий облік КУ«Агенція розвитку міста».

Нагадаємо, у грудні 2022 року у Житомирі завершували реконструкцію комунального приміщення під гуртожиток, яке слугуватиме прихистком одночасно для 7 родин з-поміж ВПО.

12 січня Житомирська міська рада показала, як виглядатимуть багатоповерхові будинки для ВПО, які зведуть у провулку Червоному в межах програми «Житло для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та відновлення звільнених міст в Україні».

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській громаді за підтримки Уряду Естонської Республіки побудують три будинки для родин ВПО, які виховують прийомних дітей. 5 січня 2024 року виконком делегував функції замовника будівництва об’єктів профільним комунальним підприємствам, щоб розпочати роботи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВПО гуртожиток Домбровського житло родина GIZ реконструкція  
Матеріали по темі