Місто

У Житомирі протягом року планують побудувати будинки для родин ВПО, які виховують прийомних дітей

5 January 2024, 11:50

У Житомирській громаді за підтримки Уряду Естонської Республіки побудують три будинки для прийомних родин. 5 січня виконком делегував функції замовника будівництва об’єктів профільним комунальним підприємствам, щоб розпочати роботи.

«На черговій сесії затвердили кадастрові номери, виділили земельні ділянки під будівництво ДБСТ. Зараз відповідним рішенням ми делегуємо функції замовника нашим комунальним підприємствам, це й «УАШ», «Штучні споруди», «Міськсвітло, «Зеленбуд». На Житомирській міській раді обов'язок підвести інженерні мережі до ділянки, зробити під'їзну дорогу, а Естонська сторона – це вже спорудження самого будинку, там буде й господарська споруда, яка слугуватиме укриттям. У нас вже є родини, які будуть заселені у ці два будинки, та ще один на території села Вереси, це родини ВПО, які виховують прийомних дітей», - розповідає перша заступниця Житомирського міського голови Світлана Ольшанська

Побудувати будинки хочуть протягом року.

«До 31 грудня 2024 року, відповідно до підписаних угод, вже мають бути заселені родини у ці три будинки. Бюджет даного проєкту не має окремого кошторису, бо комунальні підприємства будуть робити це господарським шляхом, щоб було дешевше. Спорудження будинків та благоустрій подвір'ї буде робити естонська сторона», - говорить перша заступниця Житомирського міського голови Світлана Ольшанська.

Нагадаємо, 6 червня на позачерговій сесії Житомирської міської ради визначилися з ділянкою, де Уряд Естонії зводитиме дитячий будинок сімейного типу.

Як повідомлявЖитомир.info, 31 травня 2023 року до Житомира завітала делегація Естонської Республіки. На зустрічі, що відбулася у міській раді, йшлося, зокрема, про будівництво дитячого будинку сімейного типу для родини переселенців з Херсону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДБСТ міськрада Ольшанська благоустрій будинок сімейного типу ВПО переселенець дитина 
Матеріали по темі